Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Потрібно «ставити» команді ту гру, яку бачимо ми»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Потрібно «ставити» команді ту гру, яку бачимо ми»

- У нас є низка футболістів, які не задіяні у своїх національних збірних та отримують мало ігрової практики. Зараз же вони мають шанс проявити себе перед тренерським штабом, перевірити свої сили. Для тих же Богданова, Раффаеля, Рубена та Рибалки буде корисно отримати ігрову практику, тим паче в поєдинку із сильним суперником.

Ми не знаємо, в якому стані повернуться до розташування «Динамо» збірники, а в нас, як ви пам’ятаєте, незабаром дуже важливі матчі проти «Металіста» в чемпіонаті України та проти «Порту» в Лізі чемпіонів.

Для того, щоб у футболістів була ігрова практика й вони перебували в тонусі, й було організовано цей товариський матч. Звичайно, не все склалося так, як ми запланували: напередодні вильоту до Німеччини пошкодження отримали бразильці Дуду, Данило Сильва та Леандро Алмейда. До того ж до розташування збірної України терміново було викликано Артема Мілевського.

- Чия була ініціатива провести поєдинок із «Вердером»?

- Ще раніше, коли ми з Олегом Володимировичем складали план підготовки, він казав, що було б непогано, під час паузи в чемпіонаті, попрацювати над поліпшенням фізичного стану команди та провести спаринг, тому можна говорити про те, що все було заплановано завчасно. Та й досвід інших команд показує, що це корисно. Тренування тренуваннями, а ігри є ігри. Тим паче не на закритій базі, а на стадіоні з глядачами. Такі зустрічі дають тренерському штабу більш правильну картинку, щоб оцінити можливості кожного футболіста.

- Напевно, такі матчі проводяться ще й для того, щоб награти якісь тактичні схеми?

- Безумовно, ви й самі розумієте, що в «Динамо» зараз відбувається перебудова. Змінюється й тактична схема. Є певні моменти, включаючи тактичні, які неможливо відпрацювати на одному макеті чи навчальних заняттях. Дуже важлива й робота безпосередньо на футбольному полі. Ось ми й побачимо, наскільки гравці розуміють ідеї, які ми просуваємо.

- Що скажете про «Вердер»?

- Виходячи з матчів чемпіонату Німеччини, які нам вдалося переглянути, ми зробили висновок, що це дуже атлетична команда, яка багато «працює» через фланги. Нам же, на тлі «Вердера», необхідно продемонструвати свої колективні дії. Наскільки це вдасться – подивимося.

Повторюся, не все склалося так, як було заплановано. Напередодні гри «вилетіли» два захисники, тому ми запросили хлопців із молодіжної команди, а також тих, хто давно перебуває в обоймі «основи» – Рибалку та Кравця. Також Цибульника, за яким давно стежили. Лише в четвер тренуватися почав Рубен, який переніс застуду, та Бетао, який повернувся до «Динамо» після поїздки на батьківщину. Поки не знаю, чи можемо ми розраховувати на цих двох футболістів й якщо так, то наскільки.

- Олег Володимирович настанов не давав?

- Ні. Ми говорили з ним про цей спаринг. Він сподівається, що всі вимоги, які ми висунемо, хлопці виконають у повному обсязі. Нам потрібно «ставити» команді гру, яку бачимо ми. У нас інший погляд як на тренувальний процес, так і на підготовку до матчів. Футболісти працюють, хоча, повірте, непросто перебудуватися на все нове за такий короткий час.

- Відомо, що напередодні матчу з «Дніпром» Олег Володимирович наполегливо вимагав у керівництва лікарні принести йому телевізор, але цю вимогу так і не було виконано. Яка зараз ситуація?

- Він уже потроху дивиться телевізор. Інтернет – ні. Лікарі сказали, що напружувати зір не можна. Але жартує, багато рухається. Сподіваємося, що незабаром він повернеться на тренерський місток.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер