Олексій Михайличенко: «Перебудуватися по ходу матчу практично неможливо»

Олексій Михайличенко: «Перебудуватися по ходу матчу практично неможливо»

Через кілька хвилин по закінченню зустрічі керманич динамівців дав коротку оцінку матчу:
-Ми заслуговували на поразку, - розпочав Олексій Олександрович. – Насамперед, поступилися у колективних діях, як у обороні, так і в атаці. Було припущено масу помилок, які не припустимі навіть на рівні змагань третьої ліги, не кажучи вже про Лігу чемпіонів.

Тому що сталося можу дати одне пояснення: хлопці не зуміли перебороти “острах “Ювентуса”. Адже хвилювання проглядалося у кожному русі всіх без винятку гравців. Таке почуття ніякими словами не перебороти. Потрібен досвід, в тому числі й гідно тримати такі удари. Практично всім гравцям слід задуматись після цієї гри. Так грали в футбол неможливо.

Вважаю такі матчі дуже повчальними. Всі гравці зроблять для себе висновки, адже кожен намагався зіграти якмога краще.

-Які корективи ви зробили у перерві матчу?
-Ми намагалися заспокоїти хлопців і налаштували відпрацювати другий тайм у іншому ключі. Викинути з голови результат першої половини та почати грати в свою гру. Але, на жаль, практика ще раз показує, перебудуватися по ходу матчу практично неможливо.

-Гравці створили багато помилок. У тренерів вони також були?
-Звичайно. Адже пограли не гравці, а тренери.

-Згодні, що в “Динамо” створюється нова команда, побудована на симбіозі високої технічної майстерності та функціональної готовності? Чи має вона майбутнє?
-Динамівська манера гри завжди будувалася на гарній організації та індивідуальній майстерності. Саме в цих компонентах ми сьогодні програли супернику. А про майбутнє команди дасть відповідь лише час…

-Чому в перерві було зроблено лише одну заміну, а поле залишив Хацкевич?
-За такої гри можна було замінити будь-кого. Ми враховували, що 28-го вересня на нас вже чекає наступний матч, а Хацкевич зробив великий обсяг роботи. Випустили Мелащенко, щоб якось стабілізувати гру.

***

Наступним у конференц-залі з’явився тренер переможців Марчело Ліппі:
-Матч був дуже цікавим, а “Юве” досяг бажаного результату. Впродовж гри ми випробували багато різноманітних варіації, під час яких постійно змінювали тактику. В нашій команді відмінно зіграв Павел Недвед, а в динамівців на рівні була ціла група з чотирьох-п’яти гравців.

-Це був найкращий матч “Ювентуса” в Лізі чемпіонів у вашій тренерській кар”єрі?
-З сорока зустрічей, які провела команда під моїм керівництвом у Лізі, цей вважаю одним з найкращих.

-Ваші підопічні зіграли гарно, тому що київське “Динамо” виглядало невпевнено?
-Ні. В українців зовсім не слабка команда, адже вони зуміли переграти “Ньюкасл” з рахунком 2:0. Тільки наступні матчі покажуть їх реальну силу.

-Чому вирішили випустити Трезеге на заміну?
-Давид не грав на такому високому рівні з липня цього року, відколи отримав серйозну травму. Тому вирішив не випускати його на всі 90 хвилин, а поступово підтягувати до основного складу.

-Перед “Ювентусом” стоїть завдання перемогти в Лізі чемпіонів?
-Так. Саме цей, а також інші трофеї, ми плануємо привезти до Турину цього року. Найголовніше – наша впевненість у реальності досягнення поставленої мети, яке росте зо дня в день, від матчу до матчу.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер