Олексій Михайличенко: “Погодні умови будуть однаковими для обох команд”

Олексій Михайличенко: “Погодні умови будуть однаковими для обох команд”

Напередодні матчу-відповіді 1/16 фіналу Кубка УЄФА з турецьким “Бешикташем” керманич київського “Динамо” Олексій Михайличенко зустрівся з журналістами і відповів на численні питання.

-Після першої гри в Туреччині, - узяв слово Олексій Олександрович, - для того, щоб краще підготуватися до київського матчу, ми, як відомо, провели збір у іспанській Малазі. Хоча ви розумієте, що в грудні збір проводити дуже важко не тільки фізично, але і, насамперед, психологічно. Та хлопці відпрацювали нормально. Ми намагались перевірити стан тих гравців, на яких можемо розраховувати у матчі-відповіді з “Бешикташем”. На жаль, через травми пропустив збори Флорин Чернат і, зрозуміло, ми не зможемо розраховувати на нього у грі в четвер.

По поверненню з Іспанії я ознайомився з нашою пресою. За висновками окремих журналістів виходить, що завдяки погодним умовам турки вже обіграні – адже мороз і сніг для них незвичні. А ми кожен день в них працюємо і до них пристосувалися навіть Ринкон, Каддурі та югослави…

Потрібно виходити з того, що погодні умови будуть однаковими для обох команд. А хто краще до них пристосується покаже матч. Головне, що настрій на боротьбу у хлопців гарний. Вони чудово розуміють важливість завдання, не дивлячись на те, що провели дуже важкий рік. А останні три-чотири місяці за напругою важко порівнювати навіть з цілим сезоном. Ми намагатимемось зібрати всі сили, щоб дати гідну відповідь на всі питання, які стоять перед командою у завтрашній грі.

-Чи були присутні динамівські “розвідники” на матчі “Галатасарай” – “Бешикташ”?
-Так, гру відвідав Володимир Веремеєв. Окрім того, у нас є відеозапис матчу і сьогодні ми його будемо переглядати.

-У єврокубках динамівці вже двічі грали за погодних умов, які аналогічні сьогоднішнім і обидва рази наші суперники з теплих країн – італійська “Фіорентина” та іспанський “Реал” – впевненіше трималися на ногах на промерзлому газоні “Олімпійського”. Чи не повториться сумна історія знову?
- (з іронією) Працівники “Олімпійського” також вирішили зробити внесок у нашу перемогу над турками: підігрів поля відключений - щось ремонтується… Вони вважають, що на ковзанах нам буде легше грати. А який досвід гри на снігу є у сьогоднішньої команди “Динамо”? Тим паче, що ми не знаємо, який стан поля зараз, яким воно буде через дві години чи в день матчу.

-Команда в грудні втратила Черната. Кажуть, він потребував операції ще влітку…
-Так. Флорин кілька місяців грав відчуваючи сильний біль. І операцію йому потрібно було робити значно раніше. Але за відсутності багатьох травмованих гравців влітку та на початку осені ми чіплялися за кожного футболіста і Флорин це розумів. Потрібно віддати належне мужності цього чоловіка.

-Після матчу в Стамбулі ви сказали, що всі динамівці зіграли однаково погано. У зв’язку з цим чи будете ви коректувати склад і робити висновки через цю невдачу?
-Що ви пропонуєте: усіх одинадцятьох виконавців не ставити до складу? Ми цього зробити не можемо. Для себе я шукаю причини, в чому я був неправий. Найвірогідніше, не вистачило настрою, часу перелаштуватися після того, як ми не потрапили до другого раунду Ліги чемпіонів. Мабуть, для хлопців це був важкий удар. Як і для нас. Можливо, наші футболісти недооцінили суперника, вважаючи, що Кубок УЄФА на порядок нижче турніру Ліги чемпіонів. А професіоналізм і складається з того, що будь-який матч потрібно грати на максимальних можливостях.

-З чим пов’язаний настільки незвичний час початку матчу?
-Це вирішувало керівництво. Ми ж сприйняли як належне.

* * *

Разом з Олексієм Олександровичем на прес-конференцію прийшов білоруський легіонер Валентин Белькевич

-Ви швидше за того ж Ринкона маєте прилаштуватися до погодних умов, чи не так? І ще. Скажіть, як вплинула на вас велика кількість критичних зауважень останнім часом?
-Погода буде однаковою для обох команд – тут я згоден з Олексієм Олександровичем. Сподіваюсь, що ми швидше прилаштуємось до важкого поля, адже вже кілька днів тренуємось на аналогічному. Це буде остання гра, яка в багато чому підсумує весь сезон. Хлопці на неї налаштовуються серйозно.

-Що, на ваш погляд, вплинуло на невдалу гру “Динамо” в Стамбулі?
-Таку поразку важко коментувати. Можу лише сказати, що в завтрашньому матчі ми докладемо максимум зусиль, будемо боротися на кожному клаптику поля з максимальною самовіддачею. А як воно вийде – самі побачите...

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер