Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Сьогодні ми швидше втратили два очки, ніж здобули одне»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Сьогодні ми швидше втратили два очки, ніж здобули одне»

- Сьогодні "Динамо" здобуло одне очко або втратило два? Швидкий гол - це збіг обставин чи наслідок надмірного хвилювання?

- Важко сказати, напевно, свою роль зіграло все разом - і хвилювання, і помилка. Звичайно, якщо порівнювати дві наші гри з "Копенгагеном", то і рахунок однаковий, і знову пропустили м'яч на перших хвилинах, але за змістом, за своїм малюнком матчі абсолютно різні. Якщо в Києві можна сказати, що ми врятували одне очко, тому що не створили стільки моментів, аби той матч виграти, то тут ми скоріше втратили очки, тому що по грі ми домінували, створювали моменти. Команда дуже грамотно грала в обороні й будувала різноманітні атаки - і через центр, і через фланги, створювала моменти, але, на жаль, чогось не вистачило - десь везіння, десь - виконавської майстерності.

Але я хочу підкреслити, що до хлопців у мене немає жодних претензій ні по самовіддачі, ні по тактичним побудовам, ні по швидкостям. Звичайно, у кожного були дрібні помилки, вони присутні в будь-якій грі, але загалом ні до кого претензій немає.

Випереджаючи ваші питання, відразу скажу, чому я зробив таку пізню заміну. По-перше, у таку гру важко увійти, вона була дуже напруженою, було багато силової боротьби. А по-друге, ми не бачили таких моментів, щоб хтось із гравців випадав.

- Після цієї гри штатний пенальтист зміниться? Чому бив саме Циганков?

- Тому що він завжди б'є і забиває. Немає таких пенальтистів, які забивають у ста відсотках випадків. На жаль, це сталося саме в цій грі. Але я думаю, що Вітя буде працювати над цим елементом ще більше. А якщо раптом він не захоче наступного разу бити пенальті або передоручить комусь це право, то, думаю, у нас знайдеться пенальтист.

- Уточнююче питання - це його помилка або вмілі дії воротаря?

- Без перегляду повтору важко зараз відповісти на ваше запитання.

- У середині першого тайму Миколенко кілька разів тримався за ногу, іноді навіть залишався на своїй половині поля під час атаки "Динамо". Чи було пошкодження?

- Після зіткнення він, імовірно, "забив" стегно. Це досить-таки больові відчуття, але вони дозволяють грати. Потім він розбігався. Тим паче, що сьогодні була така погода, що заморожувати нічого не довелося.

- Гра ваших підопічних сьогодні додає надію на те, що "Динамо" під силу боротися за перше місце в групі, якщо з такою віддачею команда проведе решту ігор...

- Однієї лише віддачі мало. Потрібні ще виконавська майстерність і трохи везіння.

- Тоді б це був "Реал"...

- А чому б "Динамо" не ставати на рівень провідних клубів Європи? Ми до цього прагнемо. 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер