Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: унікальний та неповторний!

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: унікальний та неповторний!

Як до нього – Каневський, Базилевич, Лобановський, Біба, Мунтян, Бишовець, Блохін, Онищенко. Як після нього – Шовковський та Шевченко.

У 1988 році Михайличенко домігся унікального досягнення, ставши поки єдиним футболістом київського «Динамо», якого було нагороджено золотою олімпійською медаллю. У тому ж році його було визнано найкращим футболістом Радянського Союзу, а до цього в 1985 та 1986 роках вигравав у складі «біло-синіх» чемпіонати СРСР. Пізніше, в 1990-му році, він став утретє чемпіоном Союзу.

Збагативши свою колекцію нагород найвищої проби після перемог у першостях Італії та Шотландії, Олексій Михайличенко вже на тренерському терені зумів у сезонах 2002/03 та 2003/04 привести «біло-синіх» до тріумфу в чемпіонатах України.

З 26 вересня 2013 року Олексій Олександрович працює в київському «Динамо» в якості спортивного директора.

На його думку, у футболі немає дрібниць. «Якщо футболіст не забиває, віддає неточну передачу або помиляється, за цим стоїть якась помилка. А, зібравши їх разом, і складається картина виступів усієї команди, – упевнений Олексій Михайличенко. – Звичайно, ми всі бачимо, що гра «Динамо» змінилася та почала приносити задоволення. Але потрібно працювати над багатьма моментами, про які знає тренерський штаб. Межі досконалості немає, й будемо чекати від команди ще кращої гри та результатів. Чим більше українців, вихованців динамівської школи буде грати в «Динамо», тим сильнішим, на мій погляд, буде командний дух, настільки необхідний для яскравих перемог!»

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер