Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Втратили ініціативу в боротьбі за друге місце»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Втратили ініціативу в боротьбі за друге місце»

- Перш за все, хочу привітати «Металіст» із перемогою. На мій погляд, сьогодні вийшов хороший матч, обидві команди були заряджені на перемогу, на боротьбу. Що стосується гри у виконанні нашої команди, то її можна поділити на два тайми, які вийшли абсолютно різними. У першому таймі ми дозволяли господарям почуватися на полі доволі вільно, багато помилок було практично в усіх гравців. Можливо, позначилося нервове напруження... Взагалі, цей сезон схожий на гойдалки, тому ми не виключаємо цей момент. Другий тайм був трохи кращим. Намагалися відігратися, грали до кінця. Були моменти за рахунку 1:0, але, на жаль, не змогли реалізувати те, що створили. Стандартні положення – вагома зброя, але пропускати з них два м'ячі це забагато, хоча ми розуміємо, що багато м'ячів забивається зі стандартів. Дуже шкода, що ми втратили ініціативу в боротьбі за друге місце й тепер не все залежить від нас, але поки будуть шанси, ми все одно будемо боротися та сподіватися на позитивний для нас результат. Тому боротьба триває, хоча, повторюся, ми поступилися ініціативою в ній. Але, враховуючи те, як ми проводимо цей сезон, є багато над чим працювати. Хлопці працюють із бажанням, цього не позбавити, але свою індивідуальну майстерність необхідно реалізовувати. Сьогодні цього не було – і в обороні, і в середній лінії, і в атаці було допущено величезної кількості браку. На такому рівні це неприпустимо.

- Сьогодні на лівому фланзі півзахисту несподівано вийшов Дуду, який і за дубль не особливо часто грав останнім часом. Чим можна пояснити рішення тренерського штабу?

- Звичайно ж, ми не просто так прокинулися вранці та вирішили випустити його у стартовому складі, а виходили з тренувального процесу. Він достатньо добре проявив себе, в тому числі й у іграх за дублюючий склад, але ми ще раз переконалися, що дива не буває. Хоча ми сподівалися, що він зможе реалізувати свої сильні якості, але в результаті не побачили цього. Втім, багато хлопців зіграли сьогодні нижче свого рівня, тому зупинятися на комусь особисто, гадаю, не варто – програє вся команда.

- У першому таймі, за винятком удару Велозу зі штрафного, команда практично нічого не створила...

- Я погоджуюсь із вами. Була величезна кількість браку, особливо в першому таймі, через що ми не змогли зіграти в ту гру, яку хотіли, й, навпаки, дозволили харків'янам розбігатися та відчути ритм гри. Це була наша велика помилка. Можливо, позначився тиск, який чинився на хлопців, хоча, здавалося, в даній ситуації вже все залежало від нас самих. Але в той же час зазначу, що в Харкові також дуже хороша, зіграна команда, з хорошими футболістами у складі, які сьогодні проявили свою майстерність, у тому числі й під час стандартних положень. Є багато матчів, коли грають рівні суперники, й у таких іграх стандарти можуть вирішити долю протистояння. Що в підсумку сьогодні й сталося.

- Наскільки на результаті сьогоднішнього матчу позначилася відсутність Олега Блохіна на тренерській лавці?

- Важко оцінити, як було б в іншому випадку, – ми ж не можемо перевірити. Це абстрактне питання, тому ви від мене можете отримати лише абстрактну відповідь. Необхідно приймати ситуацію такою, яка вона є.

- Але зв'язок ви з ним підтримували?

- Я – ні.

- Чи не вважаєте ви, що в атакуючих діях не вистачало Олега Гусєва, який вимушено відійшов на фланг захисту?

- Знову ж таки повторюся, що ми виходили з тієї ситуації, в якій опинилися, зокрема, дискваліфікації Данило Сильви.

- Тобто, фактично, інших варіантів просто не було?


- Варіанти є завжди, але ми не можемо перевірити, як було би за тієї чи іншої ситуації.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер