Олексій Михайличенко: “Юрій Дмитрулін вже у строю”

Олексій Михайличенко: “Юрій Дмитрулін вже у строю”

На традиційну післяматчову прес-конференцію, організовану клубною прес-службою, наставник київських динамівців Олексій Михайличенко прийшов разом із капітаном команди Валентином Белькевичем.

-Ніяких особливих подій після матчу з “Дніпром” не трапилося, - бере слово Олексій Олександрович. – Ми переключилися на гру з загребським “Динамо”, залучивши частину гравців, які не мають постійного місця в основному складі, у кубковій грі з “Вугликом”. Друга група працювала у двохразовому режимі, тому гравці до вівторкового матчу підійшли у доволі збалансованому стані.

Сьогодні до поєдинку готуються 19 гравців. Зазнавши невеликого пошкодження, на поле у вівторок не вийде Горан Саблич. Проте до основної групи повернувся Юрій Дмитрулін.

-Яка думка Олега Кузнецова про гру загребського клубу?
-“Динамо” – яскравий представник югославської футбольної школи. Не дивлячись на великий відтік гравців, у клубі постійно з’являються нові, молоді хлопці. Риси, які характеризують нашого суперника – гарна пластика, робота з м’ячем, жорсткість і артистизм. Непогано поставлені колективні дії, а в лінії оборони присутні рослі гравці, які непогано грають на “другому поверсі”.

У матчі-відповіді з “Марибором” у центрі поля виділявся Кранчар, який непогано справлявся з функціями плеймейкера, а в лінії атаки – бразилець Де Сілва, який володіє доброю технікою і швидкістю.

-Можна сказати, що “Динамо” до матчу з хорватами вийде на пік спортивної форми?
-Усе покаже гра. Завтра ми і протестуємося. Рівень готовності гравців достатньо високий, проте його ще потрібно матеріалізувати у позитивний результат.

-Хто саме потрапив до списку 19 гравців, які готуються до матчу?
-Легше сказати, хто до нього не потрапив. Це, окрім Горана Саблича, Ель Каддурі та Артем Милевський.

-У минулому році в останній момент було заявлено Горана Саблича. Чи не доведеться прибігати до екстрених мір і його літа?
-Сьогодні у лазареті перебуває лише Георгій Пеєв. І він у районі 15-го серпня долучиться до занять у загальній групі. Нині у “обоймі” першої команди знаходяться 20-22 чоловіка. Вважаю, цього цілком достатньо.

-Чому у ній відсутній Ласло Боднар?
-Це стосується професіональних якостей футболіста. Не витримуєш конкуренції – доводь своє місце через ігри другої команди.

-Чи розказував вам щось Йєрко Лєко про гру своїх колишніх одноклубників?
-Йєрко ще не достатньо володіє російською. До того ж, він вже рік грає у Києві, а там за цей час багато чого змінилося. У нас і так достатньо інформації про загребський клуб.

-Не вважаєте, що проти Кранчара слід грати індивідуально?
-Ми намагаємося сумістити зону оборону з “по гравцю”. Не думаю, що в центрі поля проти Кранчара слід грати персонально.

-Дощова погода не внесе корективи у плани підготовки команди?
-Маємо грати за будь-яких умов. Вони нині не настільки жорсткі, як, наприклад, це було восени. Вважаю, наші поля витримають несильний дощ.

* * *

Далі питання адресувалися лідеру команди Валентину Белькевичу.

-У якому настрої нині перебувають гравці?
-Ми не вперше беремо участь у відбірному раунді і до цього постійно потрапляли до групового турніру Ліги чемпіонів. Настрій у хлопців бойовий, усі бажають довести свою перевагу над загребцями.

-Де краще проводити першу гру – вдома, чи на виїзді?
-Немає різниці. Головне – за сумою двох зустрічей виявитися сильнішим за суперника.

-Погоджуєшся, що з усіх суперників київського “Динамо” у кваліфікації Ліги чемпіонів найсильнішим була “Црвена Звєзда”?
-Не вважаю. Усі команди, які грають на таких стадіях, по-своєму сильні. Ми не без труднощів кілька років тому пройшли чеську “Спарту”, та й “Црвена Звєзда” була не з легких горішків.

-Готуєшся грати за високої вологості?
-Мені подобається грати за дощової погоди. На слизькому полі легше обігрувати оборонця.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер