Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «В нашій ситуації не можна втрачати очки»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «В нашій ситуації не можна втрачати очки»

- По результату, зрозуміло, питань немає. А якістю гри ви задоволені?

- Та ні! Якщо відкинути рахунок в сторону і говорити лише про гру, то, звичайно, були відрізки, які дуже не сподобалися. Особливо - те, як ми грали в обороні після другого забитого м'яча. Чи то це розслабленість, чи то багато хто вирішив, що гру зроблено, чи то хлопці були думками вже в розташуванні своїх збірних. Трохи втратили концентрацію. Можливо, просто втомилися. Думаю, що тут воєдино склалося все зі сказаного. Хлопці трохи заспокоїлися, дали супернику простір, можливості для контргри. Це зовсім не радує.

Але навіть за рахунку 0:0 наші помилки при початку атак призводили до гострих контратак суперника. Це теж не те, що ми хотіли бачити.

Однак у той же час деякі моменти в атаці були досить динамічними, швидкісними, з використанням флангів, дальніх ударів. Одним словом, тут різноманітність була. Добре, що при цьому успішною була і реалізація. Це дуже важливо, тому що в останніх матчах голи давалися нам з великими труднощами. Радує, що Браун, нарешті, забив, що Ярмоленко забив.

Будемо працювати далі. У нашій ситуації втрачати очки у жодному випадку не можна. А ігри після поєдинків збірних важкі по-своєму. Як в психологічному, так і у фізичному плані. Тим не менше, будемо намагатися і в наступному матчі показати максимальний результат.

- У чому причина, що за рахунку 0:0 ваша команда пропускала гострі контрвипади «Металурга»? Можливо, були не готові до такої манери гри запоріжців?

- Ми вивчали «Металург», переглядали матчі цієї команди і знали, що він любить і вміє грати на конртатаках. Якщо брати матчі запоріжців з «Чорноморцем» і з «Шахтарем», то не можна сказати, що в цих поєдинках у «Металурга» не було шансів для контргри і вони не могли забити - просто не вистачало якоїсь індивідуальної майстерності, везіння. Те ж, напевно, було і сьогодні: на один-два м'ячі наш суперник міг награти.

Звичайно, у нашої команди є певні проблеми. Данило Сильва лише повернувся у стрій після травми і провів у загальній групі всього три тренувальні дні - тому він і не зміг дограти сьогоднішній матч до кінця. Крім того, були проблеми і з Велозу: напередодні у нього піднялася температура, але він - боєць, хлопець з характером, вирішив грати. Однак зараз Мігель почуває себе не дуже добре. Нарешті, Гусєв теж не зміг дограти матч.

Це наслідок всього фізичного навантаження, яке зараз відчувають багато наших гравців, і яке, напевно, породжує ті помилки і те невиконання установок на гру, які ми іноді бачимо.

- Під час матчу Андрій Баль кілька разів говорив по телефону. Можна припустити, що він спілкувався з Олегом Блохіним. Якщо це так, то які корективи по ходу зустрічі вносив головний тренер?

- За великим рахунком, я під час матчу перебував біля лінії поля, тож з Олегом Володимировичем не спілкувався. Якихось радикальних змін ми від нього не отримували. Тим паче, що знаходячись безпосередньо біля поля, ми трохи по-іншому відчували ситуацію, ми знали, які є проблеми у тих чи інших футболістів, які перебували на полі. Адже всі проведені заміни були не лише тактичними, але і суто персональними. Якби не довелося прибирати з поля Сильву, ми б раніше замінили Велозу, якому було важко грати. Може, раніше замінили б і Гусєва. Але ми проводили такі заміни, за допомогою яких можна було підтримувати ритм гри. Вважаю, що всі вони себе виправдали.

- А що сталося з Гусєвим? Наскільки серйозне його пошкодження?

- Через п'ять хвилин після фінального свистка навряд я можу вам сказати, який вердикт винесли лікарі - вони якраз зараз працюють з Гусєвим, аналізують ситуацію. Звичайно, неприємно, що він не зміг дограти матч. Думаю, що в найближчі дні лікарі дадуть свою відповідь щодо ступеня серйозності пошкодження Олега. Звісно ж, хотілося б, щоб у нього не було нічого серйозного.

www.dynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер