Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «У перерві ми попросили хлопців додати у швидкості та агресії»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «У перерві ми попросили хлопців додати у швидкості та агресії»

- Звичайно, важко переоцінити значимість цієї гри. Мова йде не тільки про старт у Лізі Європи, а й про ситуацію, яка склалася заагалом у зв'язку з останніми результатами. Суперник сьогодні був дуже непростий - добре організована, фізично підготовлена, тактично грамотна команда. У такій напруженій і цікавій грі добитися позитивного результату було дуже важливо.

Що стосується самої гри, перший тайм, на мій погляд, вийшов трохи обережним. Напевно, хлопці придивлялися до суперника, незважаючи на те, що вони мали всю інформацію про гру цієї команди. Граючи вдома і націлившись на результат, у заключній стадії потрібно все ж діяти агресивніше і гостріше.

У перерві ми внесли корективи і попросили хлопців додати насамперед у швидкості й агресії, у жодному разі не жертвуючи обороною, бо ця команда досить-таки добре грає на контратаках. Нам потрібно було частіше загрожувати воротам, аби досягти результату.

Я задоволений, що другу половину гри ми провели вже на хороших швидкостях і при гарному взаєморозумінні. Проглядалася цілісність гри, як в обороні всієї команди, так і в атаці, що дуже важливо. Дуже добре, що нам удалося дотиснути суперника і добитися бажаного для нас результату.

- Прокоментуйте заміни. Наскільки ви задоволені грою футболістів, які вийшли на заміну?

- Родрігес виконав величезний обсяг роботи, виконав усі наші вимоги. Але було помітно, що він трохи втомився, і нам потрібні були ті хороші якості, якими володіє Бєсєдін - вміння чіплятися за м'ячі, гольове чуття, хороша гра у штрафному майданчику суперника. Тому для посилення гри в атаці ми випустили Бєсєдіна, і він повністю виправдав нашу довіру, виконавши наші вимоги.

- За наступні шість днів вашій команді належить провести два виїзних матчі - у Полтаві та Маріуполі. У якому режимі команда буде до них готуватися?

- Безумовно, у нас зараз немає розмежування на внутрішній чемпіонат і Лігу Європи. Кожна гра для нас дуже важлива, і результат кожної гри дуже важливий. У цей період конструктивних тренувань буде мало або взагалі не буде, оскільки команда повинна, насамперед, відновитися у фізичному та психологічному плані. Будемо жити в ігровому ритмі. На перший план виходить та робота, яку ми виконали до цього. Зараз будемо пожинати її плоди.

- Уперше після вашого приходу на пост головного тренера в заявці з'явився Цитаїшвілі. Чи є це сигналом до того...

- Це ніякий не сигнал, це нормальна ситуація. Я не дивлюся в паспорт, тобто на вік гравця, визначаючи склад на гру. Я дивлюся на готовність, ігровий тонус. Це нормальна жива конкуренція. Вона такою і має бути. Попов теж уже почав тренуватися, провів два-три тренування в загальній групі. Можливо, в Полтаві вже проведе першу гру. Шапаренко теж починає набирати ігрову форму. Двері для всіх відкриті. Як у житті, так і в спорті, існує нормальна конкуренція.

- Наскільки серйозна травма Кадірі?

- Досить-таки серйозна. Він може вибути на термін до місяця.

- Вітаємо вас із першою перемогою. В останніх іграх "Динамо" робить велику ставку на флангові передачі, навіси. Мабуть, під таку модель гри добре підходить Фран Соль. Чому він не грає?

- Фран дуже багато пропустив, довго не грав. Повторюся, це нормальна конкуренція. Зараз ми входимо у такий графік, коли роботи вистачить на всіх. Потрібно виходити на поле і показувати свій рівень, приносити користь команді. А що стосується першої перемоги... Хочу нагадати, що моя перша перемога у якості головного тренера відбулася давно.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер