Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Важливо розуміти, яким буде «Динамо»

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: «Важливо розуміти, яким буде «Динамо»

На ці питання він відповів під час веб-конференції, яку було проведено на сайті sport.ua.

- Ультиматуму про перенесення зустрічі немає, квитки продаються в касах. Ми всі дуже сподіваємося, що гра відбудеться в Києві, але поки стовідсоткового рішення стосовно цього в нас немає. Сподіваємося, що все заспокоїться, й ми будемо грати вдома. УЄФА ж поки жодних рішень про перенесення не приймало.

Думаю, що «Валенсія» лише «за» перенесення матчу. Звичайно, адже їхати в зиму нікому не хочеться. Варіанти перенесення вже обговорювалися, але Ігор Михайлович Суркіс поки їх не оголошував. Все ж сподіваємося, що будемо грати в Києві

- Багато жартують, що Артема Кравця повернули до «Динамо» спеціально під «Валенсію»...

- Напевно, у багатьох уболівальників в пам'яті той феєричний поєдинок, де Артем забив два м'ячі. Всі, й ми в тому числі, хочемо вірити в це. Олег Блохін дає йому шанс повернутися на колишній рівень. Звичайно ж, усе залежатиме від нього та його роботи.

- «Валенсія», на ваш погляд, – той суперник, якого «Динамо» спроможне здолати?

- Звичайно ж, лютий та початок весни є найважчими та незручними періодами для всіх пострадянських команд. Це саме той період, коли потрібно вливатися в сезон відразу після зборів. А починати робити це з настільки відповідальних поєдинків – дуже непросто. «Валенсія» ж нічого не придумує, вона просто грає у свій футбол у чемпіонаті. Щотижня проводить матчі на хороших полях, тренувальний процес повністю стабілізовано. У команди є, як ми його називаємо, ігровий ритм. Проти них буде непросто. Але питання не в тому, якою буде «Валенсія», а, в першу чергу, важливо розуміти, яким буде «Динамо». Фізично підготувати команду – не найскладніше завдання, а от що стосується ігрової практики не контрольних, а офіційних поєдинків.... Психологічно це сприймається по-іншому.

Як показала практика, якщо наші команди успішно грають у стартових поєдинках сезону, то їм до снаги піднятися по турнірній сітці дуже далеко. Можливо, ця перша сходинка й є найвищою. А потім підуть уже й нормальні щаблі. Тому будемо сподіватися. Виходячи з тієї гри, яку продемонструвала «Валенсія» в поєдинку з «Барселоною», можна сміливо заявити, що ця команда є дуже й дуже непростою. Так, був чудовий мотив – перемогти «Барселону», але й Ліга Європи – мотиватор не гірший.

І якщо вже виходить, що «Валенсія» продемонструвала свою найкращу гру за конкретний відрізок часу, то до цієї найкращої гри й необхідно готуватися. Розраховувати ж на який-небудь спад – помилка. Завжди готуватися до того, що проти твоєї команди суперник покаже свій найкращий футбол. Тоді будь-яких нюансів та несподіванок можна уникнути.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото А.Лукацького

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер