Олексій Михайличенко: “Виконання поставлених завдань з себе не знімаємо”

Олексій Михайличенко: “Виконання поставлених завдань з себе не знімаємо”

У неділю київські динамівці проведуть перший домашній матч другого кола чемпіонату України 2002/03. Напередодні головний тренер команди Олексій Михайличенко в інтерв’ю клубній прес-службі відповів на найбільш хвилюючі вболівальницький загал питання.

-Стартові матчі нового сезону для нас вийшли важкими і доволі своєрідними: довелося боротися не тільки з суперниками, але й з полями, якість яких була просто жахливою, - говорить Олексій Олександрович. - І якщо перший матч – проти “Волині” дозволив нам практично вирішити питання виходу в фінал Кубка країни, то другий, не менш важливий – в чемпіонаті України з “Дніпром” пройшов у більш серйозній боротьбі, в якій нашим гравцям було припущено в обороні низку грубих помилок, що вплинули на результат. Через це нам не вдалося досягнути бажаного рахунку, хоча в цілому зміст цієї гри був на належному рівні.

При всьому сказаному маю зазначити, що наші футболісти знаходяться нині в гарному фізичному стані. А чи зможуть вони максимально реалізувати свою перевагу в швидкості, повинні показати наступні поєдинки.

-І все ж, повертаючись до дніпропетровської зустрічі, хто з суперників, на ваш погляд, втратив у ній два очки, а хто здобув одне?
-Якщо врахувати хід матчу в другому таймі, то, на мою думку, нічийний підсумок поєдинку найбільш закономірний. Маю зазначити, що часом обидві команди демонстрували далеко не весняний футбол, показавши, насамперед, достатню функціональну готовність.

-А в результаті відставання і “Динамо” і “Дніпра” від лідера чемпіонату – “Шахтаря” збільшилося. Не відчувають у зв’язку з цим ваші підопічні певний психологічний дискомфорт?
-На щастя, нічого подібного в таборі нашої команди зараз не спостерігається. Попереду дистанція з чотирнадцяти матчів, і ми не знімаємо з себе тих обов’язків, які були взяті командою. Маємо виконувати завдання, поставлені перед нами керівництвом клубу. А вони, сподіваюся, відомі всім.

-У суботу – перший в цьому році поєдинок “Динамо” на своєму полі, та й ще – проти “Чорноморця”, що успішно стартував під керівництвом досвідченого фахівці Семена Альтмана. У звичному режимі готуються динамівці до цього матчу, чи, можливо, якісь причини змусили вас внести корективи в план підготовки команди?
-Розумію підтекст вашого питання. Так ось: план роботи був складений заздалегідь і він виконаний повністю. На мій погляд, ніякі локальні відносні невдачі (як, наприклад, втрата двох очок у Дніпропетровську), або перманентні помилки в окремій грі не можуть і не повинні вплинути на раніше складену програму підготовки команди. Зрозуміло, що після дніпропетровської осічки перед власними вболівальниками намагатимемося продемонструвати гру, яка б задовільнила нас як з точки зору результату, так і з точки зору її змісту.

-Легко сказати… Але “Чорноморець”, судячи з багатьох аспектів, нині далеко не той, що йшов на чолі групи аутсайдерів усе перше коло...
-А що, хіба з моїх слів можна зробити висновок про недооцінку суперника? Цього і близько не спостерігається. Будемо битися за перемогу. І, повірте, так хочеться прем’єрний в році домашній матч зіграти за підтримки трибун. Навіть не зважаючи, що в Києві зараз доволі волого і прохолодно...

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер