Олексій МІЛЮТІН: покращуючи гру зі зміною амплуа

Олексій МІЛЮТІН: покращуючи гру зі зміною амплуа

Коли тато майбутнього динамівця дізнався, що в Академії «Динамо» набирають хлопчиків 1995 року народження, то, практично без роздумів, відправив сина на навчання до Олександра Олександровича Шпака. З тих часів, а саме з 2002 року, Олексій Мілютін виступає за «Динамо»!

Досить довго талановитий хлопець грав на позиції центрального нападника, але одного разу тренер сказав: «Ти не реалізував занадто багато моментів, тому хочу подивитися, як ти будеш їх створювати!». Олександру Олександровичу сподобалося, як його підопічний проявив себе на новій позиції і з того часу Олексій почав грати в півзахисті.

Цікаво, що Олександр Хацкевич помітив перспективного гравця ще до того, як той закінчив своє навчання в Академії «біло-синіх»! В одній із двосторонніх ігор, за якою спостерігав старший тренер динамівського «дубля», Мілютін діяв на лівому фланзі оборони і зіграв дуже надійно, після чого наставник «молодіжки» рекомендував Олексію Євгеновичу Дроценку, під керівництвом якого в той час грав Олексій, регулярно використовувати його в цьому амплуа.

Наш шибеник скрізь встиг

Усі принади дорослого футболу Мілютін вперше відчув на собі в лютому 2012-го, коли разом з «Динамо-2» вирушив на збори до Туреччини.

«Поки це найбільш пам'ятний момент за час мого перебування в «Динамо». Збори були дуже складними, я провів кілька контрольних ігор, які мені дуже запам'яталися...».

Тим не менш, із сезону 2012/13 Олексій виступає не за «Динамо-2», а за команду 19-річних і «дубль».

У чемпіонаті U-19 Мілютін дебютував 1 серпня 2012-го і допоміг своїй команді виграти у львівських «Карпат» - 2:1. У молодіжній першості перший матч Олексія датується двома днями пізніше - 3 серпня 2012-го. Цього разу в матчі з «Кривбасом» була зафіксована нічия - 1:1. «Мої цілі в кар'єрі? Спочатку хочу закріпитися в дублюючому складі, ну а потім, звичайно, пробитись і в першу команду!».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер