Олексій САВЧЕНКО: цікавий, думаючий гравець

Олексій САВЧЕНКО: цікавий, думаючий гравець

Пройшовши разом із молодіжним складом навчально-тренувальний збір на Кіпрі, Олексій, який мріяв із дитинства грати лише за динамівців, поставив підпис під трирічним контрактом. Адже ще кілька років тому Олексій Савченко милувався грою «Динамо» лише по телевізору... Тепер же він сам є гравцем «Динамо» й уже встигнув пограти в одній команді з деякими гравцями основи.

Рідко, але влучно та красиво

Олексій народився 27 вересня 1993 року в селі Старовірівка Харківської області. Початок становлення Савченка, як футболіста, пройшов у Харківському державному училищі фізичної культури № 1, за команду якого він грав у ДЮФЛ.

Дебют молодого півзахисника за молодіжну команду «Динамо» відбувся 4 березня 2011 року у виїзному матчі проти донецького «Металурга», який завершився нульовою нічиєю. Але по-справжньому перспективний новобранець «біло-синіх» заявив про себе вже в наступній грі...

На 65-й хвилині він вийшов на заміну в домашньому поєдинку «біло-синіх» проти «Ворскли». На той момент рахунок на табло вже був 3:0, але найцікавіше чекало на глядачів попереду. Дебютний гол Савченка у футболці «Динамо» став справжньою окрасою матчу. Забитий він був на 83-й хвилині гри. На фланзі Азам Раджабов зробив вивірений пас на Олександра Алієва, той навісив на дальню стійку, куди набігав Савченко. Позиція для удару була не дуже зручною, але Олексій примудрився з гострого кута в падінні пробити точно в ціль!

Загалом же в дебютному для себе сезоні Савченко взяв участь у 11 матчах. У наступному сезоні 2011/2012 Савченко закріпився у складі молодіжної команди, яку очолив Олександр Хацкевич, провівши за сезон 17 зустрічей, в яких він забив один гол. Цей гол, знову ж таки, став найкращим не лише в матчі, але й одним із найкращих у всьому сезоні. Забив його Савченко красивим ударом зі штрафного в київському дербі проти «Оболоні». Як виявилося, штрафні удари є сильною якістю у грі Олексія, й незабаром він міг замінити основного виконавця стандартів Сергія Рибалку: «Звичайно, я працюю над штрафними ударами. На тренуванні відпрацьовуємо. Я не дуже часто б’ю штрафні, їх Рибалка добре б’є. Але за його відсутності мені передають це право».

Максималіст

Своєю грою та старанням на полі Савченко заслужив на довіру головного тренера молодіжного складу «Динамо» Олександра Хацкевича: «Досить цікавий, думаючий футболіст. Десь у нього ще присутнє хвилювання, тому що такі партнери поруч – Алієв, Рибалка. Раніше він їх бачив лише по телевізору, а тепер грає разом із ними. Хлопець доволі перспективний, тому він перебуває у нас у команді».

Савченко, за натурою, максималіст. «Наш вік – не виправдання. Ми теж граємо не перший рік та вигравали у сильніших команд. Просто, потрібно грати й показувати свою гру!»

В осінній частині сезону 2012/2013 Олексій взяв участь у 8 матчах. Уже порозумівшись із партнерами, він став невід'ємною частинкою, одним із ключових виконавців команди Хацкевича, яка, показавши добрі гру й результати, завершила першу половину сезону на третьому місці. З почуттям виконаного обов'язку, Савченко може відпочити й набратися сил для нових звершень: «Ми привітали один одного із завершенням сезону на мажорній ноті. Тепер у нас відпустка, до якої йдемо з хорошим настроєм».

Зараз для Олексія важливо не зупинятися у своєму прогресі, багато працювати й розвиватися надалі. А головне, що у нього є мрія, здійснення якої він покладає на власні здібності: «Буду намагатися потрапити спочатку до «Динамо-2», а потім і до першої команди. Це моя мрія, гадаю, все залежить від мене!».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер