Олексій ШЕВЧЕНКО: «Відразу погодився на пропозицію «Динамо»

Олексій ШЕВЧЕНКО: «Відразу погодився на пропозицію «Динамо»

- Олексію, поділися першими враженнями від переходу до «Динамо»? Коли дізнався про зацікавленість збоку нашого клубу, як проходив процес переговорів?

- Ще взимку ходили чутки, що «Динамо» мною цікавиться. І в пресі, і хлопці говорили мені про це. Конкретна же пропозиція надійшла лише влітку. Мені подзвонили з Києва й сказали, щоб я збирав речі. Клуби узгодили всі фінансові деталі, а я дуже зрадів, коли дізнався, що переходжу до «Динамо». Процес переговорів проходив дуже швидко, а я, в свою чергу, відразу погодився на пропозицію «біло-синіх». Таким чином, після матчу в Запоріжжі, я разом із командою прилетів до Києва.

- У всі часи конкуренція на воротарській позиції «Динамо» була більш ніж серйозною. Це тебе не зупиняє?

- Страшно – не погодитися боротися. А програти в цій боротьбі зовсім не страшно. У мене, як і в Олександра Шовковського з Максимом Ковалем, дві ноги, дві руки та голова. Потрібно просто працювати так, щоб тренер дав мені шанс.

- У чому секрет воротарської школи «Металурга»? За останні кілька років із Запоріжжя до Києва перейшли Станіслав Богуш та Максим Коваль...

- Навіть не знаю. Всі ми працювали з Віктором Степановичем Жуком. Можливо, саме він дає нам основні знання, змушує думати по-іншому.

- Цього сезону ти не потрапив до заявки «Металурга». Із чим це було пов'язано, й де підтримував форму?

- Клуб хотів мене продати, а я не погодився й заявив, що хочу виступати за «Металург». На цій підставі мене відправили до «дублю», тим самим хотіли змусити все ж змінити команду. Там я й підтримував форму. Футбол у наші часи – це бізнес. Клуб хотів заробити на мені, а не брав до уваги те, де я хочу грати.

- Якщо не секрет, чи були варіанти з іншими командами?

- Так. Мною цікавилися й українські колективи, й закордонні. Але жодної конкретики, окрім «Динамо», не було.

- Напевно ти підтримував стосунки з Максимом Ковалем, Андрієм Цуріковим та Сергієм Сидорчуком - хлопцями, які раніше виступали за «Металург». Із кимось ще з динамівців знайомий?

- Знайомий із Артуром Рудьком, а також футболістами з другої команди – Дмитром Рижуком та Бадрі Акубардією. Разом виступали за збірні країни.

- Які цілі ставиш перед собою?

- У першу чергу – завоювати місце у стартовому складі основної команди. А далі – найвищі! Виграти й чемпіонат України, й усе, що тільки можна.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер