Амір Галеної: «Вже зараз відчувається сила «Динамо»

Амір Галеної: «Вже зараз відчувається сила «Динамо»

- Уперше ми приїхали в Україну під час Євро-2012, відвідали фінальний матч. Нас дуже вразили можливості стадіону, на якому можливо організувати проведення чемпіонату такого рівня. І ми вирішили приїхати ще раз, обрали вашу країну для підготовки до сезону та проведення товариських ігор.

- Які у вас враження від перебування в Україні?

- Нам сподобалося ставлення, підхід вашого клубу. Ми хочемо додати, що не очікували, що в Україні настільки розвинена футбольна інфраструктура.

- Не могли б ви сказати кілька слів про свою команду?

- Трохи розповімо про нашу команду. Ми пробилися до чвертьфіналу Кубка Азії, й за кілька тижнів продовжимо наш шлях до фіналу. Торік ми виграли Прем'єр-лігу Ірану.

Історія нашого клубу триває 68 років. За цей час ми два рази ставали володарями Кубка чемпіонів Азії. Ми тричі вигравали Прем'єр-лігу Ірану, а загалом ставали чемпіонами країни вісім разів.

- Коли ви розпочали підготовку до нового сезону?

- Ми розпочали підготовку до нового сезону десь три тижні тому, як і «Динамо». У нас у складі багато гравців національної збірної Ірану. Кілька тижнів наша національна збірна виборола путівку на чемпіонат світу, й ми надали відпочинок деяким нашим збірникам.

- Що вам відомо про вашого суперника, київське «Динамо»?

- Дуже добре знаємо вашу команду, адже «Динамо»
один із найвідоміших клубів Європи. Часто дивимося поєдинки «біло-синіх» в єврокубках, а також проти «Шахтаря» в чемпіонаті України. Оскільки я сам був професійним футболістом, добре знаю Олега Блохіна, в минулому видатного футболіста, а зараз одного з найкращих тренерів.

Ми відвідали недільний матч «Динамо» проти «Спартака». Господарі поля грали дуже добре, впевнений, що вболівальники отримали задоволення від гри. Вже зараз відчувається сила команди, незважаючи на те, що вона ще не повністю готова до сезону. Упевнений, «Динамо» буде однією з найсильніших команд Європи наступного року.

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер