Анатолій Дем”яненко: „Робимо ставку на українців”

Анатолій Дем”яненко: „Робимо ставку на українців”

За два дні до стартового матчу „Динамо” в чемпіонаті України керманич команди Анатолій Дем”яненко провів прес-конференцію. Разом з головним тренером на питання журналістів відповідав воротар Олександр Шовковський.

З початку Анатолій Дем”яненко розповів про передсезонну підготовку „Динамо”:

- Після відпустки наша команда зібралась п”ятого червня і провела кілька тренувань у Конча-Заспі. Згодом відправились на два збори. З початку – до Швейцарії, де в чудових умовах провели дворазові тренування і зіграли кілька контрольних матчів зі слабкими суперниками. Згодом повернулися до Києві на три дні і вилетіли до Австрії, де також нам були запропоновані чудові умови для занять. Єдиним „мінусом” тут можна назвати хіба що відміну запланованого на 12-те липня спарингу зі збірною Кувейту. Тому були вимушені обмежитись двосторонньою грою.

„Збірники” наші відпочивали після чемпіонату світу, а до команди приєдналися восьмого липня в Австрії. Провели спеціальну „втягуючу” роботу та долучились до тренувань.

П”ятнадцятого липня команда повернулася до Києва, а наступного дня вилетіла до Одеси на Суперкубок.

- Анатолій Васильович, з одного боку „збірники” прибули до вашого розпорядження пізніше ніж зазвичай, а, з іншого, чемпіонат України закінчився 14 травня, а не в двадцятих числах червня, як раніше. У зв”язку з цим – питання: у цій ситуації було більше чи менше „плюсів” при підготовці команди?

- Звичайно, менше. Подумайте самі: одна група футболістів відпочиває, а інша тим часом виступає на чемпіонаті світу. Згодом другі отримують відпочинок, а перші долучаються до роботи. Має місце розбалансування команди.

- Незабаром „Динамо” стартує в кваліфікаційних матчах Ліги чемпіонів. На кого, в такому випадку, ви розраховуєте в першу чергу – на своїх „збірників” чи на тих, хто готувався на всіх зборах?

- На усіх вищезгаданих. На поле у нас виходять найсильніші на даний момент гравці. Тим паче, що „збірники” вже відпочили. Сашко, вважаю, це підтвердить.

Олександр Шовковський:

- Часу на це, звичайно, малувато було. Але в тій ситуації, яка склалася, іншого виходу у нас немає. Потрібно бути готовим до матчів другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, необхідно потрапити до групового турніру.

- Анатоліє Васильовичу, в матчі за Суперкубок приємно здивував новачок – бразилець Корреа...

- Так, це наше вдале, я вважаю, придбання. Звичайно так буває, що дебютанти важко переносять наш тренувальний процес. А Корреа – молодець, швидко втягнувся у роботу, нормально її витримав. Сподіваємось, що він буде у нас прогресувати. Зазначу, що Корреа більш різноплановий гравець, ніж опорний півоборонець у звичайному розумінні цього амплуа.

- Який стан Родольфо після травми, отриманої у одеському матчі?

- Родольфо, як, до речі, і Нінковичу, який також травмувався у грі за Суперкубок, доведеться провести від чотирьох до шести тижнів у гіпсі.

- Чи немає у вас намірів у зв”язку з цим повернути з оренди, наприклад, Олександра Яценка?

- Ні. У нас на сьогодні достатньо гравців цього амплуа.

- А яка подальша доля Алієва та Пеєва? Вони залишаються в команді?

- Навряд чи. Зараз їм підшукують клуби. Як тільки щось стане відомо ми про це неодмінно повідомимо.

- Анатоліє Васильовичу, повертаючись до матчу за Суперкубок, скажіть, чи не ризикували динамівці, вилітаючи до Одеси всього лише за кілька годин до початку гри? А якщо не встигли через негоду?

- Перш ніж прийняти таке рішення, ми порадились з нашими досвідченими гравцями. І запропонували відпочити в Києві і після обіду вилетіти прямо на гру. Можливо, і ризикували...

- Що трапилося з Ротанем і Верпаковскісом, чому вони так здали у грі?

- В першу чергу, через втрату впевненості у собі. У кожного з них на це були свої причини. На жаль, так нерідко трапляється у футболі. Сподіваємося, що хлопці подолають цю кризу як можна скоріше.

- Що змінилося в команді з приходом на посаду одного з тренерів Олега Лужного?

Олександр Шовковський:

- Мені важко робити якісь висновки на цей рахунок, адже більшу частину часу після приходу Лужного я провів у таборі національної збірної, а по поверненню якийсь час працював за індивідуальною програмою. Олег – гравець, який багато років виступав за київське „Динамо”, був символом та лідером команди. Додаткового досвіду він набув, виступаючи за лондонський „Арсенал”. Тому, вважаю, що з приходом такої людини наша команда отримає додатковий козир у підготовці та організації гри і у нас з”являться нові тактичні можливості.

- Олександре, особисто ви дуже втомились після чемпіонату світу?

- Не буду приховувати: є втома, насамперед, психологічна. Навантаження дуже великі. Безумовно, часу на відновлення не вистачило. Зазначу, що душа і тіло відновлюється по-різному. Душа скоріше до цього готова: легше підготувати себе психологічно до того, що потрібно йти далі, не зупинятися на досягнутому. Тому я вірю у гарне майбутнє „Динамо” і готуюсь до кожної гри.

- Анатоліє Васильовичу, чи дивились динамівські „розвідники” матчі латвійського „Металургса” з казахським „Актобе”, з переможцем яких „Динамо” зустрінеться у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів?

- Віктор Іванович Кондратов їздив до Лієпаї на перший матч. Зібрав необхідну інформацію, привіз відеозапис гри. При цьому підкреслю, що до будь-якого суперника у цьому турнірі мі підходимо з максимальною серйозністю.

- Як справи у Гіоане?

- Він повернувся до команди і тренується за індивідуальним графіком. Сподіваємось, що все у нього буде гарно.

- У вівторок Артем Милевський підписав з „Динамо” новий п”ятирічний контракт. Як би ви прокоментували цю подію?

- Вважаю, ви і самі помітили, що Артем додав у грі в останній час і може вирости у дуже гарного гравця. Окрім того, вважаю, що ставка в першу чергу на українських футболістів, яку робить зараз керівництво нашого клубу, є дуже правильною.

Прес-служба ФК „Динамо” Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер