Анатолій Дем”яненко – новий головний тренер «Динамо”!

Анатолій Дем”яненко – новий головний тренер «Динамо”!

Наступного дня після закінчення виступів „Динамо” у 2005 році клубна конференц-зала була повна журналістів. Привід – президент „Динамо” Ігор Суркіс підбивав підсумки сезону і... знімав приставку „в.о.” з головного тренера Анатолія Дем”яненко.

Підсумки року:

Ігор Суркіс: Назвати цей футбольний рік для „Динамо” задовільним я не можу. Головне завдання, а саме - потрапляння до групового турніру Ліги чемпіонів, ми не виконали. Як президент клубу я вважаю, що провели невдалий рік.

Що стосується радісних моментів, то, безумовно, це вихід національної збірної на чемпіонат світу, та молодіжної на чемпіонат Європи. Наш клуб зробив величезний внесок до цього успіху. „Динамо” делегувало велику кількість футболістів до обох збірних. На мій погляд, створення академічної групи Павла Яковенко дала свій результат.

Повернемося до „Динамо”. Під орудою Анатолія Дем”яненка команда провела 18 офіційних поєдинків (плюс товариський матч з московським „Динамо”), здобула 17 перемог, один раз зіграла внічию, різниця м”ячів 51-6. Відстаючи від „Шахтаря” на чотири очки, нині „Динамо” попереду на три пункти. Все це було враховано при прийнятті рішення призначити Анатолія Дем”яненко головним тренером.

Дуже сподіваюсь, що наступної осені ми знову будемо представлені у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Поразка від „Туну” вже позаду, ми зробили, я вважаю, правильні висновки і будемо йти вперед. Результати осені у нас чудові, а якість гри потрібно поліпшувати. Чемпіонат України це один рівень, а єврокубки зовсім інший – інші швидкості, інша мотивація.

Дем”яненко – головний тренер

Ігор Суркіс: Чотири місяці тому, пізно вночі, після закінчення гри з „Іллічівцем”, я зателефонував Анатолію Васильовичу і запитав: „Ти готовий очолити „Динамо”? Мене приємно здивувала його цілеспрямованість та бажання довести свою спроможність на посаді головного тренера. Скажу більше – з часів Валерія Лобановського в команді я більше не бачив такого мікроклімату і єдності гравців. Можуть це підтвердити і наші ветерани – Олександр Шовковський, Валентин Белькевич, Сергій Ребров, чимало побачивших на своєму футбольному шляху. Тому вчора, після закінчення матчу з „Закарпаттям”, попередньо порадившись з Йожефом Сабо, Леонідом Буряком та іншими фахівцями, які принесли чимало користі нашому клубу, я сказав гравцям, що Анатолій Дем”яненко стає головним тренером „Динамо”. А через секунду почув гучні оплески...

Я довіряю Анатолію Васильовичу і бажаю йому великих успіхів. Він був капітаном команди 80-х років, понад десяти останніх років працював у тренерському штабі „Динамо”. Він як ніхто розуміє, чим живе команда зараз, чудово обізнаний з можливостями кожного з гравців. При Дем”яненко команда показала гарні результати, але потрібно працювати над якістю гри. Перед тренером поставлені традиційні для „Динамо” завдання – перемогти в усіх турнірах на внутрішній арені та вийти до групового турніру Ліги чемпіонів.

Анатолій Дем”яненко: У першу чергу, вдячне Ігорю Михайловичу за високу довіру. Це дуже відповідальна та почесна посада – головний тренер „Динамо”. Для багатьох великих тренерів це місце так і залишилось нездійсненою мрією.

У мене з президентом склались чудові робочі та дружні стосунки: з першого дня роботи на новій посаді я щоденно відчуваю його підтримку. Нині команда пішла у відпустку, а після – підготовка до нового футбольного року, який буде дуже важкий. У ньому мені допомагатимуть готувати команду Валерій Зуєв, тренер воротарів Михайло Михайлов, а також тренер дублюючого складу Віктор Кондратов.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер