Анатолій Дем'яненко: «Гравці живуть минулим сезоном»

Анатолій Дем'яненко: «Гравці живуть минулим сезоном»


Анатолій Дем’яненко, головний тренер «Динамо»:


- На мій погляд, перші 30 хвилин «Динамо» провело на хорошому рівні. Однак, після цього послідували помилки в обороні, які в матчах такого рівня допускати неприпустимо. Ми попереджували хлопців, що «Дніпро» гратиме від оборони, на контратаках, тому потрібно грати в обороні. На жаль, багато гравців нашої команди, напевно, живуть минулим сезоном, коли вони виграли і чемпіонат і Суперкубок України.

- Захисники «Дніпра» двічі вибивали м’яч із порожніх воріт. Можливо, не все так погано?
- Якщо команда програє, значить погано. На тактичних заняттях ми кожному на папері розписуємо, хто з ким грає під час стандартних положень, але, очевидно, цього недостатньо. Так як сьогодні «Динамо» грало в обороні, грати не можна.

- Склалось враження, що «Динамо» повністю віддало супернику центр поля…
- Оборона – це не лише захисники, а й гравці центру поля, які теж повинні цементувати гру команди в захисті. Сьогодні цього не було.

- Помилки в центрі оборони повторюються від матчу до матчу. У вас є в розпорядженні гравці, які не будуть помилятись чи знову потрібно займатись селекцією?
- Думаю, вся справа в психології. Я уже сказав, що дехто, напевно, ще живе вчорашнім днем. Будемо розбиратись, і карати гравців, які допускаються таких дитячих помилок в обороні.

- Чому «Динамо» мало задіювало фланги?
- На тренуваннях ми акцентуємо на цьому увагу, але у грі гравці, схоже, забувають про гру через фланги.

- Чому ви мало довіряєте молодим гравцям?
- Перед нами стоять великі завдання. Молоді гравці, на жаль, нестабільні, тому їх потрібно поступово підпускати до складу. Сьогодні грав Федорів, у минулих матчах на поле виходив Лисенко.

- Із чим пов’язано, що «Динамо» недостатньо готове в фізичному плані? Ви готуєте команду до піку форми на поєдинки Ліги чемпіонів?
- Я не згоден із тим, що «Динамо» недостатньо готове фізично.

- Що чекає «Динамо» в Лізі чемпіонів?
- Нам нікуди діватись. Будемо налаштовувати хлопців лише на перемоги, адже в Лізі чемпіонів такі помилки, яких ми допустились сьогодні, ніхто нам не пробачить.



                                                                           * * *
Олег Протасов, головний тренер «Дніпра»:

- Перш за все, ми хотіли в поєдинку проти такого серйозного суперника провірити свої сили. Налаштовувались на важкий матч, хоча знали, що в «Динамо» зараз є певні проблеми. Можу сказати, що нам, у значній мірі, удалось виконати затіяне. Гра була цікавою. Команди грали в футбол, а не відбували номер на полі. Створили багато моментів. Якщо бути об’єктивним, у «Дніпра» було побільше таких. Ми задоволені рахунком і задоволені грою. Тепер потрібно дуже уважно ставитись до наступних матчів із так званими «маленькими командами», у домашніх матчах із якими мит втратили багато очок. На цих іграх нам потрібно зараз зосередитись, аби утримати нинішнє високе місце.

- Яка зараз травма у Старцева?
- Зараз важко сказати щось конкретне. Він сказав, що коли відбивав м’яч у нього «щось хруснуло». Завтра лікарі дадуть більш точний діагноз. У цьому матчі у нас всі заміни були вимушеними.

- Які корективи ви внесли в гру після пропущеного м’яча?
- Особливо ніяких. Тільки попросив Вороб’я побільше наглядати за Михаликом. У «Динамо» в цій грі була насичена середина поля. Команда на початку матчу діяла досить активно, був емоційний сплеск упродовж перших 15-20 хвилин. Прикро пропускати гол на контратаці. Ми знаємо, наскільки «Динамо» небезпечно в цьому компоненті, першим гол був зовсім необов’язковим. У подальшому хлопці скерували гру у потрібне русло. Команда продовжувала виконувати поставлений на гру план. Добре, що пропущений гол не вибив нас із колії.

- Наступна гра «Дніпра» буде будуватись через атаку чи оборону?
- Скажімо так: через атаку (оплески).

- Які завдання на сезон стоять перед «Дніпром»?
- Хочемо піднятись вище того місця, яке в нас було минулого сезону. Команда поступово іде вперед. Щороку ми піднімаємось вище в турнірній таблиці та намагатимемось на цьому не зупинятись.

- Який гол «Дніпра» у цьому матчі був переломним?
- Дуже важливим був третій гол, після якого завдання «Динамо» дуже ускладнилось. Чудово, що в першому таймі вдалось забити два м’ячі і «перевернути» матч. Потрібним був і перший гол, а другий необхідний був для того, щоб на другий тайм виходити з перевагою. Команді гостей дозволяється трохи більше оборонятись, особливо, якщо гра проходить у Києві. Таким чином, самі спростили собі завдання.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер