Анатолій Дем”яненко: «Потрібно перемагати і в товариських зустрічах”

Анатолій Дем”яненко: «Потрібно перемагати і в товариських зустрічах”

Залишивши в грудні приставку „в.о.”, керманич київського „Динамо” Анатолій Дем”яненко засукавши рукави взявся за підготовку команди до матчів другого кола, результати якого стануть безпосередньою оцінкою роботи для вийшовшого на самостійний тренерський шлях фахівця. Напередодні весняного старту головний тренер дав інтерв”ю клубній прес-службі.

- Анатолію Васильовичу, наскільки успішно команда провела зимові збори? Усе заплановане вдалося виконати?

- Кожен з трьох закордонних зборів мав конкретну програму, не сиділи склавши руки і в Києві, де команда зібралася 5-го січня для підготовки до сезону, а також проводила час між закордонними вояжами. Нам вдалося закласти гарний фундамент фізичної готовності, а ігрову практику придбати через товариські поєдинки. Невеличкий мінус – три гри замість запланованих чотирьох на останньому зборі в Ізраїлі. Більше ніяких проблем не було, за що окрема подяка усім організаторам зборів.

- У якому з матчів підготовчого періоду якість гри „Динамо” вам сподобалась найбільше?

- Практично в кожному матчі були гарно проведені періоди. Якщо казати конкретно, отримав задоволення від першого тайму зустрічі „Динамо” – „Спартак” на „Кубку Першого каналу”. Це був футбол, з яком не соромно виходити навіть на євроарену. Гарно виглядали в іграх з московськими ЦСКА та „Динамо”, а також у другій зустрічі з сімферопольською „Таврією”.

- В одинадцяти контрольних поєдинках „Динамо” жодного разу не програло, чергуючи перемоги та нічиї. У товариських зустрічах ви також робите акцент на результат?

- Звичайно, адже наша команда завжди ставить максимальні цілі та намагається їх досягати. Окрім налагодження ігрових зв”язків, відпрацювання різноманітних тактик та інших футбольних тонкощів, у гравців повинна з”явитися психологія переможців. Без неї не прийдуть успіхи навіть до команди з видатними виконавцями. Тому на установці перед кожною грою я казав хлопцям не тільки про їх функції на полі та самовіддачу, але й не забувати про результат.

- Ви можете сказати, який стиль гри команди Анатолія Дем”яненко?

- Його основа не нова, вона була закладена Лобановським та його однодумцями. Насамперед, це швидкий перехід від оборони до атаки, високі швидкості, пресинг. Подобається, коли на полі вся команда спочатку захищається, а згодом йде у атаку. Про все інше казати немає сенсу, адже вболівальники та фахівці, глядячи на гру, зроблять кожен свої висновки.

- Сьогодні команда потребує доукомплектації?

- У нас практично на кожній позиції висока конкуренція. Це стимулює гравців до роботи, особливо під час підготовчого періоду. Всі три збори разом з основним складом працювали молоді гравці, на яких ми вже цієї весни дуже сподіваємося. У футболі не можна нічого виключати, але я задоволений нинішнім підбором футболістів.

- Хто з них не зможе допомогти команді в найближчих зустрічах?

- За окремою програмою працює Шовковський, усі інші гравці тренувались в Ізраїлі. Приблизно через місяць очікую на повне одужання Горана Гавранчича, якого минулого року було прооперовано. Останній тиждень він тренувався в основній групі, але його кондиції ще не оптимальні. Повинен додати і Мар”ян Маркович.

- Деякі гравців кажуть про накоплену наприкінці зборів втому. Це може вплинути на гру команди?

- У молоді роки я не один раз перебував на тривалих заїздах і чудово знаю, наскільки важко доводиться в останні дні. Виникає психологічна втома, яка після повернення до Києва немов рукою знімається. Варто лише побачити дружин, дітей, батьків, друзів... Тут немає нічого жахливого і кожен спортсмен-професіонал через це не один раз проходить.

- Де команда готуватиметься до стартового матчу з „Іллічівцем”?

- Працюватимемо в Конча-Заспі на натуральних полях, в умовах максимально наближених до ігрових. Газони в березні в Україні не найкращої якості, особливо в регіонах, так що це також доведеться враховувати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер