Анатолій Дем'яненко: «Прогрес у стосунках із легіонерами відчутний.»

Анатолій Дем'яненко: «Прогрес у стосунках із легіонерами відчутний.»

Друга частина розмови наставника «Динамо» із клубною телегрупою «Динамо-ТV».

- Чи проводилось зимове підготування із тим прицілом, що вирішальні зустрічі у чемпіонаті та Кубку України будуть саме в травні?
- Я вважаю, що ми дуже ефективно провели зимові збори. Не обійшлось без травм, але ті, хто залишились в строю, підійшли до найважливіших зустрічей у хорошому стані. За що я їм і вдячний.

- Свого часу ви казали , що доведете всім про випадковість провалу команди у Лізі чемпіонів…

- Я здобув дуже важливий досвід минулої осені. Саме той досвід, який приходить лише у плані самостійної роботи головним тренером. Надіюсь, що в майбутньому у нашого тренерського штабу буде можливість довести, що в Лізі чемпіонів команда провалилась випадково. Це більше не повинно повторитись, а здобутий досвід, без сумніву, нам у цьому допоможе.

- Чи були помилки у науковій програмі підготовки команди минулого літа?

- Не думаю. У фізичному плані команда була добре готовою. Крім того, не забувайте, що хлопці добре відіграли кваліфікацію Ліги чемпіонів проти сильного суперника. І в Києві, і в Стамбулі «Динамо» виглядало досить пристойно. Те, що трапилось в основному турнірі, було швидше психологічною проблемою.

- Які лінії нинішнього «Динамо» вимагають посилення?
- Нам потрібно, як мінімум, три нових кваліфікованих виконавці. У які лінії? По одному в оборону, півзахист та напад.

- На думку спеціалістів, атака команди виглядала досить непогано, а оборона часто помилялась. Потрібна «нова кров» чи достатньо налагодити зіграність теперішніх захисників?

- У нас були проблеми через травми декількох гравців захисту. Саблич, Федоров, Гавранчич, Ель Кадурі багато пропустили. Особливої можливості для маневру не було Можна говорити і про недостатню зіграність тих, хто залишився в строю. Коли всі були здорові, тренерам було куди легше.

- Чи залишилось непорозуміння з легіонерами? Наскільки впевнено відчуваєте себе у спілкуванні із кожним із гравців команди?

- Прогрес у стосунках із іноземними гравцями відчутний. Думаю, ми на правильному шляху. Я багато з ними розмовляв, особливо з бразильцями. Вони зобов'язані розуміти, в якому клубі вони грають. «Динамо» знають та поважають у Європі, наші традиції створювались роками і їх потрібно поважати.

- Вам подобається, як останнім часом складається ситуація з уболівальниками?

- Із кожним днем підтримка команда міцнішає, як у кількісному, так і в якісному плані. Велике їм спасибі за те, що вони з нами і після перемог, і після тих матчів, коли команда виглядає не найкращим чином. Ми проводимо роботу з гравцями, вони теж повинні розуміти, заради кого грають. У будь-якому місті України нам приємно бачити сектор із динамівськими фанатами. Ще раз – велике їм за це спасибі!

- Ви бачили, що відбувалось…
- (Не дочекавшись закінчення запитання). Це кричущий безлад! Не можна так із людьми поводитись. Ну, запалили феєрверк, але так жорстоко бити і дівчат, і хлопців… Невже не можна було просто поговорити з ними, попросити поводити себе по-іншому?! Вважаю, що це було безвідповідально зі сторони міліції. Такі речі повинні повторюватись.

- Ви завжди вірили в те, що «Динамо» зможе виграти чемпіонат та Кубок? Чи закрадались сумніви?

- Чемпіонат ми ще не виграли, але близькі до цього. Звичайно, часами було важко, преса сильно давила, уболівальник вимагали. Але ми ішли тим шляхом, який обрали, і, як бачимо, це дає свої результати. А звикнути до нападок ЗМІ я зумів ще будучи гравцем…

- Стратегія наступного сезону буде орієнтована на Лігу чемпіонів?

- Ні, ми повинні брати до уваги всі турніри. Нехай це звучить банально, але команда повинна грати на перемогу в кожному матчі. Лише максимальний результат. Ми не зосереджуємось лише на одному турнірі.

- Які у вас стосунки із президентом команди?

- Нормальні, здорові стосунки. Ми багато спілкуємось, я відчуваю довіру і намагаюсь її виправдати. Із Ігорем Суркісом ми завжди можемо поговорити, обговорити проблеми команди. Думаю, такими і повинні бути відносини між керівником клубу та головним тренером команди.

- Чи існує «ідеальна модель команди Дем'яненка»?
- Якщо коротко, це швидкий, динамічний футбол, широко використовувати фланги, приносити задоволення глядачам і при цьому добиватись необхідного результату. Для цього важливий, насамперед, футбольний інтелект гравців. Вони повинні розуміти, що від них вимагається та вміти втілити ці задумки в життя. Подібні речі у футболістів потрібно виховувати з дитинства…

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер