Анатолій Дем'яненко: «У Діакате перелом плеча»

Анатолій Дем'яненко: «У Діакате перелом плеча»

Анатолій Дем'яненко, головний тренер «Динамо»:

- Як почувається Діакате? - На жаль, у нього перелом плеча. Зараз йому зроблять операцію. І лише потім можна буде говорити, коли Діакате повернеться до строю. Це, звичайно, велика втрата для нас. Перемога над «Харковом» дісталась дуже великою ціною.

- Прокоментуйте гру.
-
Самі розумієте, після того, як команда вирішила завдання виходу до Ліги чемпіонів, постала проблема настрою на черговий матч чемпіонату України. Я поставив до складу кілька свіжих гравців, оскільки розумів, що низці виконавців буде важко проявити себе повною мірою. Результатом матчу, звичайно, задоволений. За змістом гри моментами виглядали непогано, але в середині поля була проблема із відбором м’яча. На це існують певні причини: основні опорні півзахисники, які славляться хорошим відбором, ще не в строю. Мова йде про Юссуфа та Михалика. Сьогодні найголовнішим був позитивний результат.

- Поповзли чутки, що Діого Рінкон, Родріго та Клебер відмовились тренуватись разом із дублем та покинули базу. Це правда? - Звичайно, ні. Не знаю, хто і для чого пише такі речі. Бразильці тренуються разом із дублюючим складом. Я їм сказав, що як тільки вони приведуть себе в порядок, відразу ж будемо вести мову про їхнє повернення до основної групи першої команди. Поки що можу говорити те, що вже казав: професіонали так себе не поводять. Вони зобов’язані підтримувати форму, адже за це вони отримують зарплату, причому немаленьку. Команда на них розраховує, а вони можуть підвести у будь-який момент, коли набирають 2-3 кілограми зайвої ваги. Там не добіг, там недопрацював. Потім шукаємо причини, а все виявляється значно простіше. Для початку їм необхідно привести себе в порядок.

- У зв’язку із травмою Діакате, чи плануєте залучати на цю позицію молодих футболістів? - Якщо ви помітили, у заявці на сьогоднішній значився Федорів. Звичайно, залучатимемо й інших молодих хлопців. Але при цьому слід враховувати рівень Ліги чемпіонів. Там такі «зубри» грають, що молодь потрібно залучати з розумом.

- Яка ситуація з Юссуфом? - Учора він відіграв за дубль хвилин 60. От-от повинен набрати кондиції, які дозволять йому грати за першу команду. У цьому контексті дуже доречною буде гра з «Міланом».

- «Динамо» вчора придбало французького півзахисника Шахіра Бельгазуані. Що ви можете сказати про цього гравця? - Молодий перспективний футболіст, який володіє гарною швидкістю. Тому надіємось, що він якомога швидше адаптується та допоможе команді.

- Бельгазуані придбали із прицілом на Лігу чемпіонів? - Побачимо. Це молодий хлопець, йому спочатку потрібно адаптуватись у новій команді. Не так усе легко. Ви думаєте, що його відразу можна поставити і він буде грати? Діакате потрапив до основи відразу, я просто був вимушений його використовувати. Але це виняток. Візьміть Бангуру. Я його потихеньку підпускав до основного складу, дозволяючи як слід адаптуватись у команді. Результат такого підходу очевидний. І цей результат свідчить про те, що такий підхід правильний.

- Які завдання тепер будете вирішувати у матчі із «Міланом»?
-
Це хороший спаринг, але багато гравців роз’їдуться по збірних і ми не зможемо перевірити на ділі бойовий склад. Але, у будь-якому випадку гра буде цікавою. Чудово грати з таким суперником! У таких матчах гравці набираються безцінного досвіду.

- Сьогодні весь матч відіграв Алієв. Він зумів показати гру, які відповідає рівню першої команди? - Одна із вимог сучасного футболіста полягає в тому, щоб усі польові гравці брали участь в оборонних та наступальних діях команди. Так, попереду Алієв сьогодні діяв непогано. Але відпрацьовувати потрібно і в обороні. І він віддавав перевагу залишатись попереду, назад не повертався. Ми йому постійно кричали із лави, щоб він відходив назад та підключався до оборонних дій. Півзахисник зобов’язаний, у тому числі, відбирати м’ячі. Щоб організувати атаку потрібно відібрати м’яч у суперника. І в цьому повинні бути задіяні усі гравці, починаючи із нападаючих. Із перешкод, створюваних нападаючими, у суперника починаються проблеми. Далі до відбору повинні підключатись півзахисники. Окрім того, є й таке прислів’я: «Скажи мені, який у тебе захист, і я скажу, яка в тебе команда». А на «чистих» м’ячах грати недопустимо.

- У «Динамо» серйозні проблеми зі складом. Велика кількість травмованих, плюс бразильці із зайвою вагою. Вам удасться зібрати боєздатний склад до Ліги чемпіонів?
-
Гадаю, так. Кожен гравець хоче взяти участь у Лізі чемпіонів. Що ж стосується бразильців, тут усе залежить від них. Нехай приводять себе в порядок, потім, будемо розмовляти. Але ніхто нікого не вмовлятиме. Із зайвими кілограми в футбол не грають. Щодо травмованих, то до Ліги чемпіонів в строю знову повинні бути Юссуф, Михалик та Несмачний. Прикро, що втратили Діакате. Це досвідчений футболіст, на якого ми дуже надіялись. Але футбол непередбачуваний.

- Що із Сергієм Ребровим? - набирає форму. Також учора грав за дубль. Думаю, залучатимемо його до першої команди. 

* * *

Володимир Безсонов, головний тренер ФК «Харків»:

- Будь-яка поразка – негатив. Бажання у моїх хлопців предостатньо, а от клас заставляє бажати кращого. Що, власне, і показала сьогоднішня гра. Я не можу сказати, що «Динамо» володіло такою вже великою перевагою, але клас команди, безумовно, дався взнаки. Нам є над чим працювати, і ми рухатимемось уперед. Для суттєвих змін потрібен час.

- У першому таймі ваша команда дуже непогано чинила опір «Динамо», але після перерви ситуація погіршилась. Причина в фізичному стані?
- Ні. Фізично хлопці готові. Другий гол їх вибив із колії. І, повторюсь, не вистачає майстерності.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер