Анатолій Колоша: «Інтенсивне навантаження поле витримає»

Анатолій Колоша: «Інтенсивне навантаження поле витримає»

Традиційно найвище навантаження на газон стадіону «Динамо» випадає в осінній частині сезону. У цей період арена приймає не лише ігри «Динамо», але збірні України різних вікових груп.

Останній домашній матч у нинішньому році «Динамо» проведе 15-го грудня проти «Шерифа». Чи буде поле стадіону «Динамо» ім.Валерія Лобановського в такому ж чудовому стані, як і сьогодні, розповів заступник директора стадіону Анатолій Колоша:

- Спочатку хочу відзначити, що наш газон дуже молодий. Його укладено наприкінці травня, а значить, йому немає ще й півроку. Незважаючи на це, поле витримало всі навантаження, а календар ігор був дуже насиченим. Наприклад, із 7-го по 12-те вересня інтенсивність навантажень була практично щоденною: тренування збірної Канади, гра, тренування молодіжної збірної Голландії, гра. Аналогічно в період із 31-го жовтня по 7-ме листопада, коли перерви для відновлення покриття були дуже короткими. Традиційно основні випробування газону випадають на осінній період. Із ними поле впоралося на «відмінно».

У нинішньому році в нас залишилися три домашніх матчі. Все буде залежати від погодних умов, але, гадаю, ми зможемо підготувати до них газон. У нас є вся необхідна техніка, засоби захисту трави, а також електропідігрів, який включимо в разі морозу нижче за 5-ть градусів. Будемо працювати в цьому напрямі.

Головне, щоб під час матчів не було дощу зі снігом – це найгірші умови для будь-якого футбольного поля. Тут не допоможе ані дренажна система, ані підігрівання. Сніг затримує воду на листових пластинах і вона тримається на поверхні. Якщо ж така погода станеться перед грою, ми накриємо поле плівкою, яку знімемо за кілька годин до матчу. Отже причин для хвилювання немає.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер