Анатолій Колоша: «На «Динамо» можна грати хоч зараз»

В останні вихідні лютого в Україні поновиться чемпіонат України серед команд Прем'єр-ліги. У зв'язку зі складними погодними умовами виникає логічне питання: чи готові футбольні поля для проведення матчів? «На стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського можна грати хоч зараз», - завірив кореспондента клубного Інфорвідділу заступник директора стадіону Анатолій Колоша.

- Наприкінці минулого року ми зробили все, щоб зберегти життєздатність газону. Це означає, що коренева система не загинула, а готова розвиватися навесні під час нової вегетації та створювати дернове покриття. Я перевірив дерен і можу з упевненістю сказати, що його життєздатність дорівнює ста відсоткам. Отже ті роботи, які були виконані минулого року, – прочісування, вертодренування газону, внесення великих фракцій піску, обробка фунгіцидами, а також внесення великої кількості калійних добрив – зробили свою справу.

Сьогодні в нас уже відсутній 60-сантиметровий шар снігу, поле чисте, з нього «вичесали» всі залишки торішньої трави, тобто загиблих листових пластин. Зараз проводяться роботи з вертодренування газону, після чого поле буде знову оброблене фунгіцидами та внесені добрива. Потім ми його накриємо, щоб прискорити зростання трави і отримати можливість перед першим матчем трохи підстригти.

Кажучи коротко, вже сьогодні поле готове до проведення матчів, що підтвердили представники Федерації футболу з Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань.

- Мороз чи сніг під час матчу сильно вплинуть на його стан?

- Будь-які опади, безумовно, впливають на якість. Але я вже неодноразово наголошував, що футбольне поле стадіону «Динамо» - з особливою структурою. Якщо ви вийдете на поле, можете помітити, що газон має таку ж щільність, як і влітку – сухий і нога в ньому не в'язне. Тому я не думаю, що виникнуть якісь колізії, навіть якщо піде сніг. У цьому випадку до гри ми накриємо газон плівкою, а перед матчем відкриємо. Тому причин переносити перші тури чемпіонату на пізніший термін немає. Звичайно, якщо не буде морозу більше 10-ти градусів, адже відповідно до регламенту, проведення матчів за такої погоди не дозволяється.

- Роботи проводяться не тільки на полі, прибирається з трибун сніг...

- Так. Із стадіону було вивезено близько 10 тисяч кубів снігу, причому який випав ще в січні – його була основна маса. А сніг, який може випасти зараз, недовговічний, він не має великої сили і швидко тане, у тому числі й на полі, яке має плюсову температуру. До речі, зараз температура газону плюс 14 градусів.

 


Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер