Анатолій Колоша: «Оцінку новому газону дадуть футболісти»

Анатолій Колоша: «Оцінку новому газону дадуть футболісти»

Укладання газону на стадіоні «Динамо» наближається до завершальної стадії. Майже всю поверхню вже вистелено зеленим покривом, який тепер має прижитися. Про останні новини з «поля бою» розповів заступник директора стадіону Анатолій Колоша:

- На щастя, з труднощами ми не зіткалися. Четвертий день триває укладання дерну, ще раз переконалися, що він якісний. Гадаю, сьогодні роботи вже будуть повністю завершені. Потім із цього дерну потрібно зробити футбольне поле, а для цього необхідно провести низку агротехнічних заходів – підстригання, вертидренування, внесення піску, укочування, підживлення. Усе це займе ще приблизно чотири тижні.

- Ззовні нове поле виглядає непогано…

- Враховуйте, що близько 80% кореневої системи залишилося на полігоні. Тепер необхідно, щоб вона за короткий час відновилася. Корені мають прорости хоча б на 10 см у глибину. А пізніше навіть більше, до 20 см. Сорт трави припускає це. Ми їй будемо допомагати, адже зараз трава перебуває в дуже стресовому стані. Вже отримали спеціальну рідину з Інституту мікробіології України, яка дозволить процесу пройти швидше.

- Який сорт трави використовувався?


- Багаторічний тонконог американського виробництва. Також зазначу, що справжню оцінку газону дамо не ми, а футболісти. Коли вони вийдуть на поле, зіграють перший матч чи проведуть тренування, тоді можна буде про щось казати. Від себе можу сказати, що мені новий газон подобається.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер