Анатолій Колоша: «Життєздатність газону – 100%»

Анатолій Колоша: «Життєздатність газону – 100%»

У четвер відбудеться матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи «Динамо» – «Бешикташ». Останнім часом погода в Києві не балує: сніг, мороз, а в день гри синоптики і зовсім прогнозують на термометрі -15. Чи буде готова арена імені Лобановського до таких умов і в якому стані перебуває поле, розповів заступник директора стадіону Анатолій Колоша:

- Стадіон готується за програмою, аналогічною до попередніх років. Щоправда, свої корективи вносить погода, особливо низька температура. Це єдине, що мене хвилює, адже морози не дають нам можливості провітрювати поле. А сніг, який випадає, легко забирається з плівки. В середу під час тренування гостей, яке розпочнеться о 19.00, відкриємо газон, а на ніч знову накриємо.

- У попередньому лютому було простіше підготувати поле?

- Я би так не сказав. Минулого року в нас був перший домашній матч 27-го лютого. Так що, як бачите, терміни приблизно однакові. Але на відміну від нинішнього року, тоді було дуже багато снігу, а температура повітря значно вища. На стадіоні активні роботи ведуться починаючи з минулого тижня. Головне – ми звільнили поле від агроплівки, на якій виявилося дуже багато льоду. Зараз цікаво, як буде вирішуватися питання про час проведення матчу, оскільки о 22.05 може бути лютий мороз. Бажано його розпочати раніше, це питання вирішить УЄФА на спеціальній нараді.

- Як давно на полі працює електропідігрів?

- Увімкнули 10 лютого, відтоді він працює цілодобово. Зараз температура на поверхні ґрунту плюсова, а на глибині 10 сантиметрів складає в середньому 10-11 градусів тепла.

- За такої погоди поле твердіше чи м'якіше від звичайного?

- Усе залежить від того, яка основа дерну. Наш газон буде щільним. Ви можете побачити, що він міцний, не «пливе». Гадаю, обійдеться без НП. Головне, щоб підвищилася температура повітря, в день гри не було жодних катаклізмів, наприклад, заметілі. Втім, ми вже звикли до того, що як тільки починається футбол, з погодою починає відбуватися щось неймовірне.

- Нинішньому газону ще й року не виповнилося. Як минула перша зимівля?


- У лютому регулярно перевіряю газон на життєздатність. Вона дорівнює ста відсоткам. Це означає, що з дерном усе гаразд.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер