Анатолій Крощенко: «Рівень учасників фіналів ДЮФЛ вирівнявся»

Анатолій Крощенко: «Рівень учасників фіналів ДЮФЛ вирівнявся»

У Нікополі та Саках завершилися фінальні турніри ДЮФЛ серед команд чотирьох вікових груп. Результат виступу вихованців ДЮФШ «Динамо» ім.Валерія Лобановського – два перших і два п’ятих місця. Підсумки змагань підбив старший тренер школи Анатолій Крощенко:

- У принципі, результат позитивний. Говорячи об’єктивно, ми дуже розраховували на 1994-й рік, команда 16-річних хлопців у нас хороша. Але у футболі складно щось передбачити. Наприклад, на 1995-й ми розраховували менше, а вони виграли фінал. Найстарші також не підвели, а наймолодших ми очікували побачити у трійці, але їм трохи не пощастило. Наш конкурент, «Шахтар», також посів два перших місця. Звичайно, хотілося здобути такий результат, як попереднього року, коли переможцями стали три динамівські команди, але не склалося.

- З якимись проблемами довелося зіткнутися?


- Труднощі завжди одні: фінали традиційно викликають підвищений ажіотаж. На виконкомі ДЮФЛ я неодноразово пропонував змінити регламент турніру. Вважаю, потрібно проводити не фінали, а дати можливість командам грати за системою плей-офф – один матч удома, один на виїзді. По-перше, це було б більш об’єктивно, по-друге, не було б зацікавленості у суддівського корпусу. По-третє, батьки, керівники, вболівальники, клубні працівники могли би своїми очима спостерігати за цими іграми. Таким чином, краще б дотримувався спортивний принцип.

Але, очевидно, керівники ДЮФЛ у цьому не зацікавлені. Є й організаційні моменти. Наприклад, якщо в Саках харчування у дітей було більш-менш стерпним, у Нікополі воно було огидним. Тож батьківському комітету доводилося ухитрятися, щоб організувати додаткове харчування.

- Що вам найбільше запам’яталося?


- Упродовж останніх п’яти років я був присутнім на всіх фіналах ДЮФЛ. Якщо раніше головними фаворитами вважалися «Динамо» та «Шахтар», а інші команди були на порядок слабкішими, то цього року рівень учасників вирівнявся. Вигравати легко і невимушено вже не виходить. І це радує. Матеріально-технічну базу клуби підтягнули вже давно. І тепер вона не лише не поступається нашій, але іноді й перевершує. Раніше ж цим могли похвалитися лише «Динамо» та «Шахтар». Разом із професіоналізмом тренерів це дає гарний результат.

- Колектив уже прийняв нових тренерів – Кернозенка, Є.Ястребинського, Стужука?

- Вони лише розпочали свою роботу. Нікуди не подінуться, звикнуть (посміхається). Вимоги пред’являються доволі високі, адже динамівські команди завжди мають бути першими. Ось у тренерів і є стимул, тим паче, що в нас дещо змінилося. Нещодавно було підписано наказ, що тепер тренерська рада може виступити із клопотанням про припинення дії контракту. Отже розслаблятися тренерам не даємо.

- Які ще зміни готуються у школі влітку?

- Як завжди, будуть мінятися тренери груп, за винятком академічних. 1996-й рік переходить до академічної групи, тренер цієї команди приймає 1998-й рік, наставник якої, у свою чергу, переходить на 2000-й. І так далі. Окрім цього, для дітей ми шукаємо тренера з техніки. Це вузькопрофільна спеціальність, людина має бути такою досвідченою, авторитетною. Хочемо, щоб наші фахівці давали йому перспективних хлопців, з якими він би індивідуально займався.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер