Анатолій Крoщенко: «Вихованці ДЮФШ в основному складі не загубляться»

Анатолій Крoщенко: «Вихованці ДЮФШ в основному складі не загубляться»

У той час, як основний та дублюючий склад “Динамо” готуються до другої частини сезону, не залишається без діла і дитячо-юнацька футбольна школа клубу. Про те, як хлопці готуються до продовження виступів у першості України і старту у чемпіонаті Києва, розповів старший тренер ДЮФШ ім. Валерія Лобановського Анатолій Крощенко:

- У січні – лютому ми проводимо традиційний внутрішньо шкільний турнір у манежі. Хлопці 1992 та 1993 рр. Народження вже закінчили свої виступи, сьогодні грають футболісти, що народилися у 1994 році, а в суботу завершать турнір наймолодші – 1995 року народження. Ні на які міські чи обласні турніри ми поки що не їздили. Нещодавно клубна лабораторія, в якій з’явилося нове обладнання, провела тестування всієї школи з загально фізичної підготовки. До комплексу вправ входив біг на 15 метрів для молодших хлопців і на 30 метрів для старших. Крім того, в залежності від віку, юні футболісти бігали 5 разів по 15 м., 5 по 30 м. і 7 по 50 м. Також тестування включало в себе стрибки у висоту, у довжину з місця, з розбігу, трьох крокові стрибки. Зараз ми продовжуємо займатися на відкритих полях навчально-тренувальних баз на Нивках і у Конче-Заспі, а також в манежі.

- У школі щось змінилося з приходом генерального директора Резо Чохонелідзе? Можливо, з’явились певні нові методики?

- Що стосується навчально-тренувального процесу, тут усе залишилось без змін. А ось що змінилось – так це ставлення до наших вихованців. У цьому є заслуга нового генерального директора. Саме за його настановою до ігор головної команди стали залучати молодь і перевіряти її на практиці. Результат не примусив себе довго чекати. Багато наших вихованців добре проявили себе в основному складі “Динамо”. Наприклад, Допілка, Федорів, Дедечко, Кравець та інші.


- А чи багато ваших вихованців грають у другій та третій динамівських командах?

- Так. Наприклад, в “Динамо-3” грають всі хлопці з нашої школи. Та й в “Динамо-2” така ж ситуація за невеликим винятком.


- Скажіть, кого з хлопців ви могли б відзначити за особливі успіхи?

- Ви знаєте, я б не хотів нікого виділяти. Вони всі молоді, з ще не сформованими характерами, тому на них похвала діє не дуже добре. Можуть почати задирати ніс.


- А які у вас плани на найближчий час?

- У березні у хлопців будуть канікули. Футболісти 1995 року народження поїдуть до Криму, а дещо старші (1991 року народження) вирушать на турнір до Москви. На початку квітня продовжиться першість України, тоді ж стартує і чемпіонат Києва. Нас також запрошують взяти участь у міжнародних турнірах в Іспанії, Італії, Франції, Англії. Зараз вирішуємо, на які з них поїхати. Наші сумніви пов’язані не стільки з фінансуванням, адже клуб нам майже ні в чому не відмовляє. Справа в тому, що матчі першості України не переносяться, тому треба враховувати дати проведення цих турнірів. Якщо строки будуть співпадати, нам доведеться відмовитись.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер