Анатолію Крощенко – 75! Вітаємо!

Анатолію Крощенко – 75! Вітаємо!

Анатолій Миколайович є вихованцем Київської футбольної школи молоді, яку закінчив у 1957 році. Його однокласниками були такі відомі у футболі особистості, як Андрій Біба та Олег Базилевич.

По закінченню школи його першим клубом стало київське «Динамо», після чого виступав за СКВО (Київ), «Локомотив» (Вінниця), «Шахтар» (Сталіно), «Авангард» (Харків), «Карпати» (Львів) та « Дніпро »(Дніпропетровськ). У загалом Крощенко провів на вищому рівні більше 200 матчів. Одним з цікавих епізодів його кар'єри став забитий ним гол 12 червня 1963 року у ворота «Атлетіко Серро» (Монтевідео, Уругвай), який став першим в міжнародних матчах львівських «Карпат».

У 1968 році Крощенко вирішив завершити кар'єру гравця. Працював тренером у Керчі, Дніпродзержинську, Чернігові, Стаханові та Житомирі. У 2000 році очолювана ним юніорська збірна України до 19 років стала срібним призером чемпіонату Європи, а через рік на чемпіонаті світу 2001 року в Аргентині, дійшла до 1/8 фіналу.

У 2003-му році Анатолій Миколайович був призначений старшим тренером дитячо-юнацької футбольної школи «Динамо» (Київ), пропрацювавши на цій відповідальній посаді вісім років.

Працюючи в динамівській школі тренером, він виховав для рідного клубу і всього українського футболу таких чудових майстрів як Олександр Шовковський, Сергій Федоров, Владислав Ващук, Олег Венглинський і багатьох інших.

Анатолій Миколайович Крощенко є одним з кращих фахівців дитячо-юнацького футболу України.

ФК «Динамо» (Київ) бажає Анатолію Миколайовичу міцного здоров'я та успіхів у всіх починаннях.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер