«Андерлехт» – «Динамо»: представляємо суперника

«Андерлехт» – «Динамо»: представляємо суперника

25 серпня київські динамівці проведуть у Брюсселі спарингову зустріч із бельгійським «Андрлехтом».

Наш суперник (повна назва – «Королівський спортивний клуб Андерлехт») є найтитулованішим клубом Бельгії. На рахунку брюссельців 33 чемпіонські титули. «Брюгге», який має другий показник серед усіх клубів Бельгії, безнадійно відстає – лише 14 чемпіонських звань.

Окрім того, серед трофеїв клубу 9 національних Кубків, 12 Суперкубків, два Кубка володарів Кубків, один Кубок УЄФА та два Суперкубка УЄФА.

На даний момент найтитулованіший клуб Бельгії посідає 43-є місце у рейтинзі УЄФА.

Головним тренером команди є албанський спеціаліст Бесник Хасі, затверджений на посаді головного тренера 10 березня 2014 року. У свій перший неповний сезон 2013/14 брюссельці під його керівництвом фінішували на третьому місці, слідом за «Брюгге» та льєжським «Стандардом». Минулого сезону 2014/15 «фіолетові» знову опинилися лише на третьому місці, пропустивши вперед «Гент» та «Брюгге».

Минулого сезону найкращим бомбардиром у складі «Андерлехта» був сербський форвард Александар Митрович, який перейшов до англійського «Ньюкасл Юнайтед». Найкращий же показник за гольовими передачами має Деннис Прат, за допомогою якого його партнери сім разів результативно завершували атаки команди.

У поточній бельгійській першості на першому місці за забитими м'ячами 24-річний гвінейський півзахисник Ідрисса Сілла, який тричі відзначився у воротах суперників. Найкращий асистент – аргентинець Матіас Суарес (дві передачі). Харизматичним лідером нинішнього «Андерлехта» є 34-річний захисник Олів'є Дешахт, який, починаючи з 2001 року, провів за клуб більше 400 матчів. Капітан команди досвідчений голкіпер Сильвіо Протто.

«Андерлехт» прийме динамівців на своїй домашній арені «Констант ван ден Сток», розташованій у парку Астрид, яка вміщує 28,063 глядачів.

Незадовго до зустрічі з «біло-синіми» наші суперники у 5-му турі бельгійського чемпіонату на останніх хвилинах вирвали вдома перемогу над «Локереном» завдяки єдиному голу в матчі Денниса Прата.
Розстановка гравців стартового складу у «Андерлехта» була такою: Протто (в) – Обрадович (лз), Дешахт (цз), Мбоджі (цз), Жилле (пз) – Прат (лп), Телеманс (оп), Дефур (оп), Нахар (пп) – Матіас Суарес (нап), Ідрисса Сілла (нап).

В останній частині нашої розповіді повідомимо, що майбутня гра між «Андерлехтом» та київським «Динамо» стане між клубами ювілейною – 10-ю.

Уперше команди провели товариський матч у Києві на стадіоні імені М.Хрущова 17 червня 1956 року, який завершився впевненою перемогою динамівців – 2:0 після голів у виконанні Грамматикопуло та Фоміна.

27 лютого 1973 року в Брюсселі господарі взяли реванш – 1:0, причому ворота нашої команди захищав усю гру Віктор Колотов після того, як травмувався Євген Рудаков та захворів його дублер Валерій Самохін.

9 серпня 1977 року на літньому турнірі в іспанському Більбао «біло-сині» здобули найбільшу перемогу 6:1, причому хет-трик вдався Олександру Бережному, а інші голи записали на свій рахунок Леонід Буряк, Петро Слободян та Володимир Безсонов.

26 серпня на ще одному турнірі в Мадриді «біло-сині» переграли «Андерлехт» – 1:0 після влучного удару у виконанні Олександра Заварова.

Перший офіційний поєдинок між суперниками відбувся в рамках 1/16 фіналу Кубка УЄФА 21 жовтня 1992 року в Брюсселі та приніс перемогу «фіолетовим» – 4:2 (голи: Ніліс, 23, Дегриз, 37, Версавель. 51, ван Фоссен, 59 – Шкапенко, 20, Леоненко, 53).

Гра-відповідь завершилася для динамівців 11 листопада повним домашнім розгромом – 0:3 (ван Фоссен, 21, Ніліс, 61, 69).

Наступне рандеву сталося вже на 1-му груповому етапі Лізі чемпіонів. У Києві 26 вересня 2000 року динамівці розгромили «Андерлехт» 4:0 після влучних ударів Андрія Гусіна, 55, Максима Шацьких, 83 та Георгія Деметрадзе, 89, 90.

Гра на полі суперника 18 жовтня завершилася тріумфом бельгійського чемпіона – 4:2 (Ващук (а.г), 10, Радзинські, 38, 41, Стойка, 45 – Каладзе, 1, Белькевич 87).

Нарешті, остання поки зустріч була проведена 11 липня 2014 року в Австрії. Спаринг виграли бельгійці 2:1 після дубля Ачимпонга, на який влучним пострілом відповів лише Владислав Калитвинцев.

Тож, динамівці виграли 4 гри, 4 програли, один звели до нічиєї, різниця голів 18-15.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер