Андрій БАЛЬ: «Претензій щодо самовіддачі ні до кого немає»

Андрій БАЛЬ: «Претензій щодо самовіддачі ні до кого немає»

- Чи можна говорити про те, що в першому таймі вболівальники побачили оптимальний склад «Динамо» на сьогоднішній день?

- Ні в якому разі! Просто дехто зіграв більше, а дехто
менше. Кілька футболістів, через різні обставини, не були заявлені на матч. Але після виконаної роботи за період цих зборів хочу сказати, що хлопці викладаються на всі сто як у тренувальному процесі, так і у грі. Звичайно, є недоліки і багато браку. Особливо не вистачає свіжості в завершальній стадії, адже сьогодні ми мали багато моментів збільшити рахунок. Але десь чогось гравцям бракувало. А претензій щодо самовіддачі ні до кого немає. Всі вигладивалісь на 100 відсотків.

- Михалик, Хачеріді та Ярмоленко відіграли 90 хвилин. Фізичний стан гравців дозволяє їм проводити весь матч?

- Ми бачили, що вони можуть зіграти обидва тайми. До речі, для Хачеріді це вже другий повний матч. До другого збору будуть визначатися ті, хто готовий грати в основному складі. Ці хлопці будуть отримувати більше ігрового часу.

- У зв'язку з тим, що на першому зборі в Іспанії тренерський штаб постійно експериментує в атаці, складається враження, що проблема з відсутністю нападників поки не вирішена?

- Ми експериментуємо не від хорошого життя. Як ви знаєте, Браун Ідейє зараз виступає за збірну Нігерії на Кубку Африканських Націй. Марко Рубен отримав невелике ушкодження, але з четверга він приступає до роботи. Залишився ще чистий форвард Артем Кравець, але напередодні він відчув легке нездужання в організмі, тому ми вирішили його не навантажувати. Ось так і експериментували. Перший тайм відіграв на вістрі Адмір Мехмеді, а в другому
Андрій Ярмоленко, адже він колись починав грати на цій позиції.

- А Безус на вістрі
також не від хорошого життя або один із можливих варіантів?

- Він також має досвід гри на цій позиції. У «Ворсклі» його трохи «відтягнули» вниз, так як хлопець добре бачить поле і працює з м'ячем. Він може діяти як на вістрі, так і в ролі плеймейкера.

- Сталося так, що всі три суперники в контрольних матчі на зборі є, в тій чи іншій мірі, знаковими і пам'ятними для тренерського штабу «Динамо». Що «Ференцварош» у фіналі Кубка Кубків 1975, що «Стяуа» у вирішальному матчі Суперкубка УЄФА, що «Базель», капітаном якого є Марко Штреллер, який був одним із пенальтистів збірної Швейцарії на чемпіонаті світу-2006. Можливо, згадували між собою ті поєдинки?

- По правді кажучи
ні, нічого принципового в цих матчах не було. У поєдинку з «Базелем» ми з усіх боків спостерігали за своєю командою. У буквальному сенсі. Олексій Олександрович спостерігав за динамівцями, розташувавшись на іншій половині поля, а ми з тренерської лави.

- Заключним суперником на першому зборі буде швейцарський «Люцерн». Ця команда слабша за трьох попередніх?

- Зараз багато європейських клубів знаходяться на тренувальних зборах. У нас залишилося ще кілька днів для роботи, а в останньому матчі ми повинні зіграти краще, ніж у попередніх.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер