Андрій БОГДАНОВ: «Хочу приносити користь своєму рідному клубу»

Андрій БОГДАНОВ: «Хочу приносити користь своєму рідному клубу»

Зараз динамівець перебуває у відпустці, відпочиває після важкого сезону в «Арсеналі» та матчів за молодіжну збірну України. До першої команди «Динамо» Богданов приєднається 28 червня, коли динамівці вирушать на підготовчий збір до Австрії.

- Андрію, за чотири роки ви повертаєтеся до «Динамо». Які Ваші відчуття?

- Лише позитивні. Я повертаюся до клубу, до якого прийшов у сім років, навчався у футбольній школі, потім грав за «Динамо-3». Пізніше набирався досвіду в «Арсеналі», виступав за збірну. Тепер хочу знову приносити користь своєму рідному клубу. Буду доводити, що я гідний виступати в основному складі.

- Чому у 18 років, коли Ви були гравцем «Динамо-3», вирішили перейти до «Арсенала»?

- Тоді так склалися обставини, потрібно було змінити оточення. Зараз я не думаю про це, адже знову став гравцем «Динамо».

- Багато випускників динамівської школи 1990 року народження зараз на видноті, грають у «Динамо». Чи вдається підтримувати стосунки?

- Звісно, телефонуємо один одному. Із Коркішком та Люлькою бачимося в молодіжній збірній України, я в хороших стосунках із тренером Сергієм Величком. Із цим немає проблем.

- Згадайте, як виник варіант повернення до «Динамо»?

- Надійшла пропозиція й я одразу погодився. Це великий клуб, в якому я виріс. Хочу показати всі свої якості та заграти у ньому. Були також інші варіанти, але я вважаю, що обрав оптимальний.

- Ви корінний киянин?

- Так. Народився на Троєщині, а потім родина переїхала на Святошино. Це якраз недалеко від динамівської школи на Нивках, до якої я записався у сім років.

- Чим запам’яталися десять років навчання у школі?

- У перший рік нашими тренерами були Леонідов та Островський, а потім прийшов Сергій Павлович Величко, який вів нас до самого випуску. На наборі був разом із Петровим та Люлькою, разом і закінчили школу.

- Що ви відчували, коли у складі «Арсенала» виходили грати проти «Динамо»?

- Коли я перейшов із «Динамо» до «Арсенала», то ні на кого не тримав образ. Звісно, завжди мріяв грати в «Динамо», але в той момент намагався зосередитися на футболі та ні про що більше не думати.

- Яку позицію на полі вважаєте своєю рідною?

- Центральний півзахисник. В «Арсеналі» кілька разів виходив у захисті, але це було через кадрові проблеми.

- Чи добре знаєте конкурентів на своїй позиції в «Динамо»?

- Я завжди слідкував за командою, знаю, хто де грає. Конкуренція – це добре, вона допоможе мені професійно зростати. В «Арсеналі» місце у складі теж не діставалося просто так.

- Чим будете займатися до 28 червня?

- Хочу відпочити після важкого сезону. В «Арсеналі» він у мене був дуже вдалим, потім грав за молодіжну збірну України. Потрібно прийти до тями, відпочити й із новими емоціями почати сезон у «Динамо».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер