Андрій БОГДАНОВ: «Все залежатиме від мене і від роботи на тренуваннях»

Андрій БОГДАНОВ: «Все залежатиме від мене і від роботи на тренуваннях»

Підписавши цього літа чотирирічний контракт із «Динамо» він просто повернувся до рідної команди…

Богданов народився в столиці України 21 січні 1990 року на Троєщині, але скоро разом із баьками переїхав з лівого берега Дніпра на правий. А саме – в Святошино.

Як і в кожній родині, батько і мати пригнуть щоб їх дитина всебічно розвивалась. Тому було прийнято рішення віддати маленького Андрія, який любив пограти у футбол в дворі, до дитячої школи «Динамо» на Нивках, яка знаходилась поруч із домом.

Динамівська школа

Андрій ріс і розвивався, поступово під керівництвом динамівських наставників навчаючись чудовій грі. В дитячо-юнацькій школі «Динамо», граючи зазвичай на позиції центрального або опорного півзахисника, із сезону 2002/03 до сезону 2005/06 провів 85 матчів, у яких забив 15 голів.

Із наступного сезону Андрія, якому виконалось 17 років, почали підключати до ігор за «Динамо-3», яке виступало в другій лізі чемпіонату України. там він провів 14 матчів.

Навесні 2008 року футболіст, у якого закінчилась угода з клубом, залишив рідну команду і перейшов до іншого столичного колективу – «Арсеналу».

Від хорошого до кращого

Дебютувати в чемпіонаті країни в основному складі «канонірів» Богданову вдалось не одразу, а лише через рік. 23 травня 2009 року Андрій вийшов на заміну в матчі проти львівських «Карпат» і відіграв 23 хвилини. Цікаво, що рівно стільки ж часу півзахисник провів на полі за «Арсенал» і в єдиному матчі, на той момент, кубку України.

Молодому таланту була потрібна ігрова практика щоб проявити свої здібності. Він знову змінює клуб і починає сезон 2009/2010 в ФК «Олександрія», де за півроку провів 14 матчів і відзначився двома голами, додавши до цього одну гру в розіграші національного кубка.

Такі успіхи перспективного гравця, який володіє чудовим дальній ударом і непоганою технікою, змусили нового головного тренера «Арсенала» В’ячеслава Грозного на початку 2010 року повернути Богданова із оренди. Навесні того ж року футболіст забив свій перший м’яч в Прем’єр-лізі. 4 квітня в матчі 23 туру за вісім хвилин до фінального свистка він вразив ворота запорізького «Металурга».

Справи почали налагоджуватись і вже в наступному чемпіонаті Андрій став футболістом основного складу, зігравши 25 матчів і забивши два м’ячі. Далі – ще краще! Минулого сезону півзахисник виходив на поле 27 разів і знову зробив два точні удари.

В 2010 році, який став поворотним у його кар’єрі, Богданов вперше отримав шанс одягти футболку збірної України, щоправда на молодіжному рівні. З тих пір в тактичних побудовах Павла Яковенка Андрій є дуже важливою фігурою. За збірну України U-21 провів 16 матчів і забив два м’ячі.

Повернення в рідні пенати

Ініціатива повернення Богданова до найтитулованішого клубу країни належала Юрію Сьоміну, якому сподобався півзахисник в матчах сезону 2011/12.

Після підписання в червні цього року чотирирічного контракту з рідним «Динамо» Андрій отримав кілька днів відпочинку і, очікуючи на повернення своїх нових партнерів з першого австрійського передсезонного збору, провів їх з користю, працюючи за індивідуальною програмою.

Пізніше він, як повноцінний гравець «біло-синіх», вирушив до тієї ж альпійської республіки, готуючи себе до нових випробувань. «Безумовно, відчуття дуже приємні. Надалі все залежатиме від мене і від роботи на тренуваннях. Спробую заслужити довіру тренера в іграх, прагнутиму проявити себе, виправдати запрошення до такого великого клубу, як «Динамо» і надії, які на мене покладають», - сказав клубним ЗМІ старий-новий динамівець.

Дуже радує, що його не лякає серйозна конкуренція за місце в основному складі. Саме в цьому Андрій вбачає можливості підвищення рівня майстерності. «Нічого страшного, я ж не перший день у футболі, вже протягом двох з половиною років граю в Прем’єр-лізі. Отже давно звик до такого. Навпаки, із сильними футболістами тренуватись цікавіше і корисніше. Якщо боятись чи сумніватись, до такого клубу, як «Динамо» краще не переходити», - впевнений Богданов.

Богданов також має сильний характер, а це разом із якісною футбольною освітою, отриманою в динамівській школі, дозволяє сподіватися, що він підкорить і футбольні університети. Йому лишається лише довести це…

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер