Андрій ЄФРЕМОВ: повернути стабільне місце у складі

Андрій ЄФРЕМОВ: повернути стабільне місце у складі

Він є корінним киянином і вихованцем ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Пристрасть до гри мільйонів у Андрія почалася як у багатьох інших
спочатку він грав у футбол із друзями у дворі. І, можливо, ми не дізналися би про футболіста Єфремова, якби батько не привів його до школи «Динамо», де першим наставником Андрія став Олександр Васильович Леонідов.

Під час виступів в Академії Андрій використовувався тренерами переважно в якості опорного півзахисника, але встиг пограти і на інших позиціях. Спочатку пробувався як правий захисник, потім його перевели на правий фланг півзахисту, після чого він почав грати в центрі середньої лінії. Виступаючи за дитячі команди різного віку, Єфремов завоював чимало титулів, перемагав на багатьох турнірах. Двічі разом із «біло-синіми» він вигравав золоті медалі чемпіонату України серед команд ДЮФЛ.

Впевнений старт

Дебют перспективного футболіста в молодіжній команді відбувся 26 лютого 2010 року в домашньому матчі «Динамо» проти «Кривбасу». Ту гру кияни виграли з рахунком 1:0, а Андрій з'явився на полі на 72-й хвилині.

Рахунок забитим м'ячам за молодіжний склад «Динамо» Єфремов відкрив уже через місяць після дебюту, у своїй третій грі. Сталося це 27 березня 2010 року в домашньому матчі «Динамо» проти «Металіста». Андрій вийшов на заміну на 68-й хвилині, а його гол, забитий 13 хвилин потому, став єдиним у переможному матчі для «Динамо». Після матчу Андрій розповів, що Володимир Мунтян, який очолював на той момент молодіжну команду, привітав його з першим м'ячем: «Тренер сказав, що молодь добре увійшла в гру. Тепер перед наступними матчами у мене буде більше впевненості, все-таки, вдалося відзначитися вже в третій своїй грі. Я налагодив взаєморозуміння майже з усіма хлопцями, половину з них знав ще по Академії. Приємно, що старші допомагають, підказують».

Всього в першому сезоні Андрій провів п'ять матчів у складі молодіжної команди, кожен раз виходячи на поле на заміну. Але вже в наступному сезоні 2010/2011 Єфремов пропустив лише одну гру першості, провівши більше за всіх матчів із гравців молодіжної команди
29, в яких забив три голи. Той сезон став для Єфремова рекордним за кількістю зіграних матчів, так як в наступному чемпіонаті 2011/2012 він провів у футболці «Динамо» вже трохи менше ігор 17.

Від Хацкевича до Белькевича

Поточний сезон 2012/2013 Єфремов почав уже не в команді Олександра Хацкевича, а в складі команди U-19 під керівництвом Валентина Белькевича. В осінній частині сезону він провів всього шість матчів. Причиною тому стала травма, через яку Андрій пропустив старт сезону.

Сподіваємося, що надалі
півзахиснику вдасться уникнути травм і він продовжить прогресувати і рухатися до тієї амбітної мети, яку він перед собою поставив грати в першій команді.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер