Андрій Гусин: “Через місяць розпочну тренуватися”

Андрій Гусин: “Через місяць розпочну тренуватися”

У понеділок гостем популярної програми "Наш футбол" (телеканал УТ-1) був півоборонець "Динамо" Андрій Гусин. Травмований лідер команди відповів на питання відносно матчу з "Арсеналом", розповів про свій стан здоров'я та зачепив інші теми.


Про матч з "Арсеналом"

-У останні 15 хвилин матчу з "Арсеналом" ви вірили у те, що динамівці зможуть перемогти?
-Так. Уся команда грала впевнено, але кінцівка гри вийшла, як на мене, дуже нервовою. Вважаю, хлопці заслуговували цю перемогу. "Динамо" вижало максимум з того, на що здатне на сьогоднішній день. Англійці ж явно не були готові до такого розвитку подій. Як показує досвід групових турнірів Ліги чемпіонів колишніх років, якщо ми набирали очки вдома, нам було набагато легше у турнірній боротьбі і ми проходили до наступного етапу. Матчі на виїзді даються "Динамо" набагато складніше.

-З чим це пов'язано?
-Можливо, у нас немає тих 80-ти тисяч уболівальників на трибунах, які палко нас підтримують. Я завжди казав, що фанати грають важливу роль у нашій перемозі. Відносно ігор на виїзді… Це нормально, коли такі матчі даються важкіше. Можливо, підтримка вболівальників створює додатковий стимул для команди, яка грає вдома.

-Окрім "фактора 12-го гравця", за рахунок чого "Динамо" перемогло хлопців Арсена Венгера?
-Вважаю, команда реалізувала тактичні задумки тренерів на гру. Наші оборонці впоралися з опікою Анрі та Вільтора. Федоров і Гавранчич гарно зіграли на підстраховці, вийшовший на заміну Саблич також провів непоганий матч. І вдача була на нашому боці: моменти "Арсенал" мав, двічі гості потрапляли у поперечину. На мій погляд, усе того вечора було на нашу користь.


Про травми і здоров'я

-Як себе почуваєте, коли плануєте знову повернутися на поле?
-Днів через 7-10 розпочну бігати, а через місяць планую тренуватися у загальній групі. Усе залежатиме від мого стану. Нині важко точно спрогнозувати строки повернення на поле. На даний момент я почуваю себе чудово і хочу як найшвидше відновитися - не можу сидіти на трибуні і спостерігати за грою своїх партнерів.

-Футбол стає все більш жорсткішим і з'являються більше моментів, у яких можна зазнати травму. Наскільки важко ви переживаєте чергове ушкодження? Не виникає думки про завершення кар'єри футболіста?
-Ні, я про це не думаю. Травми допікають гравцям, коли вони на це найменше очікують. Я досвідчений футболіст і усі негаразди сприймаю спокійно - живу звичайним життям, відновлююся і після реабілітації буду грати так, як це робив до травми.


Про матч-відповідь з "Арсеналом"

-Ви не вважаєте, що останні 15 хвилин матчу з "Арсеналом" - це те, що очікує "Динамо" в Лондоні? Можливо, на 90 хвилин англійців не вистачить, але годину у високому темпі вони все ж зіграють. Контратаки - це гарно, але як стримувати атаки "Арсеналу" в першому таймі?
-На це питання краще відповість тренер. Вважаю, упродовж усієї гри "Арсенал" не зможе діяти в темпі останніх хвилин київського матчу. Все це англійці робили через втому наших гравців.

До того ж, у складі лондонців вийшли свіжі гравці атаки. Люнгберг і Кану почали "накручувати" наших оборонців. Якби в "Динамо" була можливість повести заміни, кінцівка матчу не виглядала такою напруженою.

У Лондоні нам потрібно вистояти перші 20-25 хвилин. Після цього гра, на мій погляд, дещо заспокоїться. Не треба їх боятися - гра в Києві додала нам упевненості в своїх силах. Якщо в Лондоні гравці не побояться показати на що насправді варті, ми зможемо досягти позитивного результату.

-Яким він для вас є?
-Вважаю, головне не програти.

-У Лондоні зможе зіграти Бергкамп, проте не буде Вієйра. Як стримати штурм "Арсеналу" в перші 25 хвилин?
-Якщо ми заб'ємо першими - нам буде набагато легше. "Арсенал" за такого розкладу гратиме у відкритий футбол, піде великими силами в атаку. Тоді у нас з'являться непогані умови для контратак.

Грати на 0:0 дуже важко, тож необхідно реалізовувати моменти, які створюватимуть наші футболісти. Вважаю, головним фактором у "Динамо" в Лондоні буде реалізація моментів. Аналогічно можу сказати і щодо "Арсеналу".


Про Лігу чемпіонів і суддів

-Погоджуєтесь, що визначальним для "Динамо" у звітній Лізі чемпіонів буде поєдинок у Москві з "Локомотивом"?
-Цей матч буде багато в чому визначальним. Можливо, він буде найважливішим для нас у груповому турнірі. Хоча ми ще не знаємо як закінчаться матчі наступного туру.

-Але навряд чи "Локомотив" виграє в Мілані у "Інтера"?
-Росіянам буде важко це зробити. Принциповість нашому матчу в Москві додасть перемога над суперниками в Києві і те, що обидві команди претендують на вихід з групи. Як би ми не хотіли, навколо матчу з "Локо" буде великий ажіотаж і в Києві і в Москві.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер