Андрій ГУСІН: «Даємо можливість зіграти всім футболістам»

Андрій ГУСІН: «Даємо можливість зіграти всім футболістам»

- Наша гра була далека від ідеалу. Відчувається певне недостатнє налаштування після вчорашньої перемоги. Гравці гадали, що так легко буде в кожному матчі. Але легко не буде. Потрібно налаштовуватися на гру. Не всі можуть змусити себе працювати на повну. Але варто відзначити, що все ж таки гравці на даний момент перебувають під великим тренувальним навантаженням. І зараз після гри на них чекає тренажерний зал та басейн, які є елементами обов'язкової програми. Тому, як не крути, але цей турнір ми будемо використовувати як підготовчий. Ми даємо можливість зіграти всім футболістам, намагаємося задіяти максимальну кількість гравців. Але не всі поки можуть розкрити свій потенціал через різні причини, основною з яких є недостатнє налаштування в деяких футболістів.

- Яке завдання стоїть перед командою на турнірі?

- Ми хочемо максимально використовувати ці ігри для підготовки до весняної частини чемпіонату.

- Чому в команди не виходить забивати з пенальті? Вже два матчі поспіль...

- Пенальті – це індивідуальне. Якщо є гравець, який упевнений, що заб'є з точки – немає питань. Якщо ти береш м'яч – забивай. Але якщо так буде й надалі, то ми попрацюємо над цим компонентом додатково й будемо призначати пенальтистів не за принципом «я хочу», «я впевнений», «я заб'ю». Потрібно доводити, що ти можеш забивати завжди.

- Чому так сталося, що коли Каддурі отримав травму, Теміле, який мав його міняти, був у тренажерній залі? Це була якась неузгодженість?

- Так, його відправили через неузгодженість. Він мав йти до тренажерної зали з другою групою гравців, а пішов із першою. Його забрали туди помилково.

- Команда складається переважно з молоді, й у 1-й лізі вони часто протистоять досвідченішим суперникам. Наскільки важлива присутність у команді таких досвідчених гравців, як Каддурі, які можуть допомогти порадами своїм менш досвідченим партнерам?

- Звичайно, наявність у команді досвідчених гравців є додатковим стимулом для наших футболістів. Вони знають, як потрібно діяти в тій чи іншій ситуації, і з них беруть приклад. Добре, коли досвідчені гравці викладаються на повну, і своєю поведінкою, своєю самовіддачею на футбольному полі показують приклад молодим хлопцям.

- Чи сподобався вам хтось із гравців у команді суперників або в інших командах, які беруть участь у турнірі? Можливо, хтось ще приїде на перегляд?

- Я дивлюся матчі, в першу чергу, за участю нашого дубля. Відповідно, й суперників по нашій групі я переглядаю. Інформації в мене достатньо, але справа в тому, що не так уже багато молодих футболістів у тих командах, із якими ми грали. У них грають доволі досвідчені хлопці, а якщо й є молоді, то вони не дотягують за рівнем.

- З'явилася інформація, що гравець азербайджанської ліги Джавид Імамвердієв приїде на перегляд до «Динамо». У «Динамо-2» його не було?

- Можливо, він з'явиться в нашій команді. Я розмовляв із президентом на цю тему.

- Ви грали під керівництвом Лобановського. Чи вважаєте Ви себе його учнем? Чи використовуєте ви у тренувальному процесі його методики?

- Звичайно, використовую. Його досвід неоціненний. Щоправда, коли він тренував, я був ще гравцем та не був обізнаним у тренерських питаннях. Потім уже став цікавитися більше й більше. Все хороше ми зберігаємо та збільшуємо напрацювання. Також ми використовуємо нове, наприклад, те, що я спостерігаю у тренерів інших клубів, європейських та доволі відомих. Вважаю, що потрібно розуміти, з якою командою ти працюєш, які перед нею стоять завдання, а також якими засобами я хочу цього досягти з цією командою. Потрібно розуміти можливості гравців. Якщо просто копіювати будь-якого тренера, навряд чи щось із цього вийде.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер