Андрій ГУСІН: «Гравці будуть зростати, якщо команда буде досягати перемог»

Андрій ГУСІН: «Гравці будуть зростати, якщо команда буде досягати перемог»

У суботу футболісти та тренери зібралися на клубній базі в Кончі-Заспі та провели перше тренування. Детальніше про перший день підготовки до весняної частини сезону розповів старший тренер Андрій Гусін:

- Сьогодні ми зібралися майже в повному складі, всі футболісти живі-здорові. Після тривалих травм повернулися до тренувань Мирослав Бонь та Роман Адаменко. Продовжує відновлюватися лише Роман Загладько, якому потрібно ще кілька місяців, оскільки в нього серйозна травма хрестоподібних зв'язок коліна.

Деякі футболісти вийшли з відпустки із зайвою вагою, але, гадаю, за пару днів ми це виправимо. Що стосується самого тренування, у ньому брало участь 20 футболістів разом із воротарями. Заняття традиційно мало втягувальний характер та складалося з бігових серій (крос два рази по 20 хвилин), розтяжок, вправ на гнучкість та координацію. Спочатку робота буде саме такого характеру, адже спочатку потрібно адаптувати м'язи до навантажень, тому найближчі чотири дні будуть безігровими. Поки погода дозволяє, тренування пройдуть на свіжому повітрі.

- Чи відомі вже потенційні суперники в товариських матчах?

- Подивимося, можливо, ми будемо брати участь у турнірі імені Макарова, потрібно лише зрозуміти структуру та регламент турніру, оскільки досі невідомо, хто буде брати участь, коли та о которій годині матчі, скільки ігор буде на тиждень. Це потрібно з’ясувати в організаторів.

- Нових футболістів на перегляді в команді ще немає?

- Поки що ні, це питання будемо вирішувати з тренерами першої команди, дубля та U-19. Питання поповнення нашої команди ми обговорювали наприкінці сезону, й цю тему потрібно завершити зараз. Можливо, на турнірі Макарова вже з'являться новачки. Повторюся, нам потрібно підсилити команду, щоб готуватися до сезону в одному складі. Минулої зими в нас був один колектив, з якого нікого не «висмикували» перед початком офіційних матчів, тому навесні команда й виглядала переконливо. Тому, якщо ми зараз збережемо футболістів, які є в наявності, й візьмемо нових, «обкатаємо» їх, все буде гаразд, адже часу для підготовки в нас цілком достатньо. Я розраховую на своїх гравців, футболістів молодіжної команди та хочу взяти одну людину з команди U-19.

- В одному з інтерв'ю президент клубу Ігор Суркіс сказав, що довіряє вам і вірить, що вам вдасться вийти зі сформованої ситуації, тому що ви працюєте дуже професійно...

- Довіра, безперечно, приємна, але її потрібно виправдовувати, вона ж не може бути безмежною. А гравці будуть зростати ще краще, якщо команда буде досягати перемог.

Світлана Полякова

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер