Андрій ГУСІН: «Мілевський провів три тренування за тиждень, але хотів зіграти»

Андрій ГУСІН: «Мілевський провів три тренування за тиждень, але хотів зіграти»

- Перш за все, присутнє незадоволення від результату, а також від гри деяких футболістів. Матчі на турнірі показують, що в нас, як і раніше, є проблеми в центральній зоні оборони – це те, з чим ми часто стикалися й у матчах 1-ої ліги. Безумовно, варто віддати належне й супернику, все ж таки, нам протистояла кваліфікована команда, яка використала ті моменти, які створила. Хоча, спочатку гольовими вони не здавалися, але вони вичавили з цих ситуацій максимум. Це говорить про майстерність їхніх гравців, а також про нашу неуважність.

Також не сподобалося, що ми дуже багато грали за допомогою довгих передач, хоча такого завдання не було. Чомусь намагалися першим довгим пасом вивести партнера віч-на-віч, через що в наших діях був великий відсоток браку. Сьогодні помилялися всі, причому часто, що нехарактерно для наших футболістів. Потрібно розібратися, з чим це пов'язано. Безумовно, коли вони виходять грати за рахунку 0:2, це не додає впевненості, але все ж, варто було грати більш раціонально.

Ми були змушені зробити перестановки у складі через невеликі травми Юссуфа та Ель Каддурі. Бадра трохи турбує бокова зв'язка коліна, він невдало розвернув носок, коли приймав м'яча. Кілька днів він має перебувати під наглядом. А Юссуф скаржиться на спину, і коли це станеться, конкретно сказати важко. Плюс, вимушено зіграв Прокипчук на місці правого захисника, звідки прийшов один із пропущених нами м'ячів. Усе в комплексі призвело до того, що ми зіграли в обороні так непереконливо.

- Прокипчуку раніше ніколи не доводилося виконувати роль захисника?

- В офіційних матчах на цій позиції він не грав. Але оскільки ми хочемо задіяти якомога більшу кількість людей, щоб на собі все не тягнули 10 людей, довелося виходити із ситуації. Але, мабуть, футболістам, які грали не на своїх позиціях, не вистачило досвіду, словом, не всі в оптимальній формі. Це стосується й Артема Мілевського, який багато пропустив, тому потрібно ставитися з розумінням. Гадаю, за три-чотири дні він буде виглядати трохи краще. Все ж таки, після відпустки він провів дуже мало тренувань, але сьогодні хотів зіграти, сам попросився, й ми дали йому таку можливість. Ми вчора з ним розмовляли, я розумів, що йому буде важко, адже він тренувався лише три дні за останній тиждень. А після матчу Артем скаржився на коліно, тож, чи зіграє він завтра, поки не знаю, вирішимо вранці.

- Чому Адаменко сьогодні зіграв у центрі захисту, а не на фланзі, як зазвичай?

- У мене давно була ідея спробувати його там. Рома півтора року не грав, і лише зараз починає потроху втягуватися. Але навіть сьогоднішній матч показав, що він поки не може дотерпіти 45 хвилин, у нього з'являються неприємні відчуття в коліні. Тому його заміна також була вимушеною. Але я сподіваюся, що він усе ж таки подолає всі труднощі, адже нам дуже потрібні центральні захисники. Ми їх шукаємо й намагаємося пробувати різних гравців на цій позиції, коли є така можливість. Також будемо наполягати на нових футболістах із дубля, про що раніше вже говорили. Багато футболістів, які сьогодні грали, а це 7-8 людей, швидше за все, не залишаться в команді з різних причин, вони розуміють, що залишать «Динамо», і це лише питання часу, тому й не сильно «вбиваються» на полі.

- Які індивідуальні завдання ви давали Мілевському на другий тайм?

- Просто Артем звик грати з іншими партнерами. Ми хочемо будувати гру більш динамічно. Мало місце непорозуміння збоку наших хлопців. Замість того, щоб зіграти більш холоднокровно, ми надмірно намагалися прискорити гру та дуже захоплювалися загострюючими передачами, через що було багато втрат.

- Чи задоволені ви ставленням Мілевського до тренувань?

- Поки мені складно сказати, вчора він провів перше тренування. Те, як він грав, ви можете оцінити самі. Інша справа, коли немає необхідної готовності, важко рухатися навіть 45 хвилин. Для нього було краще зіграти, так він і форму швидше набере, і змагальна атмосфера стимулює до того, щоб працювати на межі. А за гарну атмосферу й підтримку потрібно подякувати нашим уболівальникам. На жаль, ми не виправдали їхніх надій. Ми ще раз подивимося матч і зробимо певні висновки, нам потрібно трохи підкоригувати гру. Я незадоволений і собою, і багатьма гравцями, тому потрібно подивитися відео та зробити глибший аналіз.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер