Андрій ГУСІН: «Нам було вигідніше грати на контратаках»

Андрій ГУСІН: «Нам було вигідніше грати на контратаках»

- Моментами гра мені сподобалася. Але я незадоволений тим, що обидва м'ячі ми пропустили після стандартних положень. Це було нашим проблемним місцем і в минулому сезоні, і зараз. Загалом, оборонялися нормально, незважаючи на те, що впродовж певних відрізків часу перевагою володів суперник, до реальних загроз нашим воротам справа не доходила. Ми розуміли, що вигідніше грати на контратаках, у нас були для цього майстерні хлопці, які довели це, забивши велику кількість м'ячів. Але, повторюся, проблема стандартів – для нас найгостріша.

- У попередній грі ви вперше не змінили весь склад у перерві...

- Так, ми планували це. По-перше, у нас було 20 польових гравців. Із них Суарес усе одно грав би хвилин 20-25, не більше, оскільки він менше за всіх тренувався, плюс, на деяких позиціях заміни були не зовсім рівноцінними. Наприклад, Прокипчук не грає правого захисника. Також центральних захисників було лише троє, тому ми лише могли перевести туди когось із опорної зони, наприклад, Бутеніна. Але вирішили нічого не змінювати. Ще в двох матчах ми втрачали гравців та не могли дограти до кінця, тому мали когось притримати.

- Хобленко знову повернув собі гольове чуття?

- Я би не поспішав з висновками та не став би надавати цьому дуже великого значення. Все ж таки, суперник відверто втомився у другому таймі, в нас з'явилося ще більше простору, яким команда добре скористалася. Я буду лише радий, якщо Льоша буде проявляти свою майстерність у кожному матчі. У всіх футболістів є можливість грати певну кількість часу, тому нехай забиває. Тим паче, в нас присутня гостра нестача форвардів. Просто в тих моментах, які я бачив у Хобленка, він затягував із передачею. А коли віддавав м'яча партнерам, вони забивали. Це говорить про те, що потрібно краще оцінювати ситуацію. Пас потрібно віддавати в ту секунду, коли партнер перебуває в хорошій позиції, тому що миттю пізніше його вже можуть накрити захисники.

- Що з ваших завдань не виконав Шевчук?

- Мені не подобається, коли футболіст виходить грати без бажання, азарту та зарядженості на боротьбу, а просто побігати за компанію. Під час втрати м'яча він не вступав у відбір, в атаці також робив нелогічні рішення. Байдужих людей я не терплю, а Шевчук за короткий період часу, який він перебував на полі, встигнув мене розлютити.

- Фаворов віддав хорошу гольову передачу Воронкову, а ви його сварили...

- Я багато кого сварю. І ще більше буду сварити на теорії. Більш об'єктивна інформація буде після того, як я подивлюся відео.

- За рахунку 3:2 гра стала напруженою та нервовою. Пристрасті на полі заспокоїв лише четвертий гол Теміле?

- Так. Начебто, ми й мали гольову перевагу, але вона швидко зникала, коли ми пропускали м'ячі. Від цього зникає й упевненість, через що були невеликі відрізки часу, в яких довелося перетерпіти. Тому, коли забив Теміле, стало справді легше.

- Воронков у чотирьох матчах забив чотири м'ячі, можливо, на нього варто розраховувати у другій частині сезону?

- Справа в тому, що я не можу робити таких прогнозів. Звичайно, він кваліфікований футболіст, який може реалізовувати моменти. Але на питання, чи залишиться він, я зараз не готовий відповісти. Напевно, він би вважав за краще піти до іншої команди.

- Ви вже забезпечили собі місце у чвертьфіналі, це значить, що у вас тепер буде як мінімум на один матч більше. Чи добре це з точки зору тренувального процесу?

- Взагалі, для тренувального процесу грати кожен день – не дуже добре, це вам скаже будь-який тренер, тим паче, що матчі в манежі, де не вистачає свіжого повітря, особливе покриття, через яке ми втратили гравців Ель Каддурі, Юссуфа, Адаменка... Спочатку, начебто, багато людей було, а зараз уже не дуже.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер