Андрій Гусін: «Наша мета – потрапити в трійку призерів»

Андрій Гусін: «Наша мета – потрапити в трійку призерів»

Минулий сезон для Андрія Гусіна та його «Динамо-2» видався неоднозначним. З одного боку його команда була міцним середняком першої ліги, що є доволі непоганим результатом, а з іншого — ми добре пам’ятаємо ті часи, коли декілька років тому друга динамівська команда ходила в лідерах першості.

Наразі «Динамо-2» активно готується до нового сезону, який розпочнеться 16 липня матчем проти новачка дивізіону, донецького «Олімпіку». Андрій Гусін поділився з нашими читачами секретами підготовки команди до сезону, кадровими новинами та сподіваннями на наступний сезон.

— Розпочнемо з тактики. Схема гри «Динамо-2» має бути ідентичною до схеми першої команди чи при виборі схеми ви орієнтуєтеся винятково на той підбір футболістів, який є у вашому розпорядженні?

— У мене не має завдання копіювати схему гри «Динамо». Я орієнтуюся винятково на форму своїх футболістів. Ми змушені грати у одного форварда, бо у нас немає двох рівноцінних нападників. До речі, перша команда також, як правило, грає у одного чистого форварда. У минулому сезоні основним на цій позиції у нас був Володимир Коваль, а як буде у наступному – подивимося, хто як буде працювати.

— Ігор Михайлович наголошував, що буде проведена кадрова чистки футболістів, у тому числі, у «Динамо-2»…

— Ви знаєте, чистку краще проводити головному тренеру. Ми зараз тренуємося, і я вирішує, хто продовжить грати у нас. Ті, хто будуть слабшими, — залишать команду. Ми першого липня приступили до роботи, зараз п’яте, тому я не можу ще сказати про кадрові зміни у команді.

— Можете розповісти щось про потенційних новачків команди?

— Зараз з нами тренується п’ятеро нових футболістів, потім під’їде ще двоє. Якщо вони будуть дійсно сильнішими за наших гравців — залишаться. На даний момент я не маю бажання щось розповідати про них — щодо цього поговоримо, коли підпишемо з кимось із новачків контракти. Можу лише зазначити, що переважна більшість із них — українці, але й ми звертаємо увагу на іноземних футболістів, один з яких зараз у нас і тренується. Наразі на перегляді знаходяться виконавці 1992-94 року народження.

— Можете прокоментувати призначення новим тренером академії «Динамо» Олександра Іщенка?

— Я не люблю коментувати чужу роботу. Щодо взагалі справ академії, то ми відправили нашого тренера на фінал кубку цього випуску, який проходить у Нікополі. Там юних футболістів переглядає наш тренер і тренер молодіжки. Кращих із них ми розберемо – когось я, когось Саша Хацкевич.

— Багато відомих тренерів вважають за потрібне тримати у команді 25 гравців – не більше. Яка для вас ідеальна кількість футболістів основної обійми?

— Десь 22 гравця було б достатньо. Тому що завжди є ті, хто дискваліфіковані, травмовані, хворі. Отже, десь приблизно у цих межах.

— У «Динамо-2» є декілька футболістів, яким уже за 20. Чи існує сенс у такому віці грати у другому складі?

— Мабуть, якби вони грали на належному рівні – їх місце було у першій команді. Значить, на сьогоднішній день вони не відповідають рівні основного складу «Динамо». У когось є варіанти продовження кар’єри у іншому місце, у когось таких варіантів немає. Ще потрібно відштовхуватися від бажання самого гравця.

Повірте, у деяких футболістів є пропозиції від клубів прем’єр-ліги, нехай і від аутсайдерів та середнячків. Вони просто хочуть бути у «Динамо», у них є можливість прогресувати тут, чекати на свій шанс. Я пам’ятаю, як я у 24 роки виступав за резервну команду, але у мене була мета грати за «Динамо» і я врешті-решт свого шансу дочекався. Ми розглядаємо кожну пропозицію по нашим футболістам, але не кожен хоче змінювати команду.

— Чи була розмова з Юрієм Сьоміним перед стартом чемпіонату?

— Ми розмовляли вчора. Була отримана домовленість спарингу між основою та нашою командою у найближчий час. Аналогічний матч проводився, як ви пам’ятаєте, взимку.

— Кого на даний момент ви вважаєте лідером «Динамо-2»?

— Не хочу це говорити у пресу, враховуючи менталітет наших футболістів. Взагалі приїжджайте 11 числа на базу, буде товариський матч, потім 16-го – перший офіційний проти «Олімпіка». Дивіться по грі, хто є лідером команди. Особисто я хочу бачити цих лідерів на полі, а не на папері.

— Колись ви піднімали у розмові з керівництвом питання місця проведення матчів? Можливо, є сенс грати у Києві десь, а не на базі, де приходить по декілька сотень глядачів?

— Можливо… Колись ця тема піднімалась, але до чогось конкретного не дійшло. Звичайно, було б краще грати на тому ж стадіоні Баннікова. У будь-якому разі ми зараз ведемо активну роботу з вболівальниками. Якщо ви помітили, на останніх матчах було чимало фанатів. Вони реально допомагають футболістам. Тож, запрошую вболівальників із першого туру приїжджати на наші матчі у Конча-Заспу.

— Прокоментуйте ситуацію з Дмитром Коркішко. Він грав раніше на «Динамо-2», цього літа був на зборах із «Таврією», але не підійшов. Він повернувся назад?

— Ні, у нас його немає. Наскільки мені відомо, у нього закінчився контракт і наразі він є вільним агентом.

— У вашому тренерському штабі три людини, у молодіжної команди — п’ять. Не плануєте ніяк розширювати штаб?

— Мене все абсолютно влаштовує. Ті помічники, які у мене є, на належному рівні виконують необхідний обсяг роботи. Тож, принаймні поки що нікого запрошувати не бачу сенсу.

— Яка мета команди на наступний сезон? Можливо, більш конкретна, аніж перемагати у кожному матчі?

— Головна наша мета – виховувати футболістів для основної команди. Плюс у нас завдання боротися за місце у трійці призерів.

Гліб Корнієнко, ukrfootball.in.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер