Андрій Гусін: «Наших лідерів рекомендую Сьоміну»

Андрій Гусін: «Наших лідерів рекомендую Сьоміну»

Після матчу «Динамо-2» – «Нафтовик-Укрнафта» (1:0) головні тренери обох команд, а також автор вирішального м’яча поділилися враженнями. Не для всіх із них вони виявилися приємними.

Андрій ГУСІН, старший тренер «Динамо-2»:


- Гра була хорошою, ми створили багато голевих моментів. Володіли перевагою, але нас підводить реалізація моментів, голи даються важко. Цього разу хлопці молодці – використали штрафний на останніх хвилинах. Упродовж усієї гри їх було багато, але вирішальним і найважливішим виявився останній. Команда добре вела боротьбу, активно діяла на чужій половині поля й майже не давала можливості супернику створювати небезпечні моменти біля своїх воріт, за винятком одного епізоду, коли вже позначалася втома. В іншому весь матч ми провели рівно. Не хотів би характеризувати суддівство, але скажу, що в першій лізі є хороша категорія суддів, які дають грати, боротися й не свистять даремно. Сьогодні ж було багато необов’язкових свистків. Багато боротьби – це нормально. І перша картка Рижуку на 3-й хвилині залишилася незрозумілою. Були й більш брутальні порушення, які залишилися без покарання. Але це не вплинуло на результат матчу.

- Вам знову довелося експериментувати в обороні?


- Ми хочемо відсунути гру від своїх воріт, і в більшості матчів це виходить. Але в нас травмовані крайні захисники – Люлька та Кушніров. Безумовно, ми від цього страждаємо. В результаті Макаренко доводиться грати на не своїй позиції. Плюс Рижук, який тренувався в загальній групі лише п’ять днів, після того, як пропустив місяць через травму, не міг провести весь матч, хоча й непогано зіграв у відведений йому час. Не хочеться багато чого перероблювати, але іноді ми вимушені це робити. Сподіваюся, граючи на незвичних позиціях, хлопці ставляться до цього з розумінням. Все ж таки, вони мають грати на команду.

- Макаренко й раніше був лідером команди, а останнім часом ще додає. Чи є в нього шанс поїхати на збір із першою командою?

- Я буду рекомендувати Сьоміну наших лідерів. Все ж таки, Женя універсальний футболіст і може гостро зіграти на різних позиціях – і на фланзі, і в середині. Іноді навіть не знаєш, де він може бути кориснішим. Гадаю, за бажання Сьоміна група гравців, у тому числі й Макаренко, можуть поїхати на збір із першою командою. Конкуренція в «Динамо» висока, але не можна сказати, що в них немає проблем із крайніми захисниками та крайніми півзахисниками, а він може грати на різних позиціях. У нас був центральним та крайнім півзахисником, і спокійно грав крайнього захисника.

* * *

Сергій МІЗІН, головний тренер «Нафтовика-Укрнафта»:

- Скажу коротко. У зв’язку з невдалим виступом команди, я прийняв рішення залишити посаду головного тренера. Потрібно щось змінювати, оскільки результати команди не влаштовують ані мене, ані керівництво. Тому я залишаю «Нафтовик».

* * *

Євген МОРОЗЕНКО, півзахисник «Динамо-2»:

- На мій погляд, упродовж усього матчу ми контролювали хід подій на полі і, вважаю, перемогли заслужено. Добре, що вдалося забити зі штрафного. На останніх хвилинах ми показали характер, хотів би подякувати за це партнерам. Розраховував на свій удар з дальньої відстані, але він мене підводив, а з близької спромігся добре виконати. Не пам’ятаю, коли востаннє вирішував результат матчу на останніх хвилинах. Якщо не помиляюся, це було в позаминулому сезоні в матчі з «Оболонню», коли я вийшов на заміну на 91-й хвилині, а забив на 93-й.

Для нас важлива кожна перемога, ми в усіх матчах повністю викладаємося та граємо на результат. Якщо тренер суперника подав у відставку, мабуть, для «Нафтовика» ця поразка стала фатальною. Що стосується незвичної лінії захисту, скажу, що в Рижука добре виходило грати на фланзі. Та й узагалі, вся лінія захисту зіграла блискуче – суперник створив мало моментів.

Мені нічого не відомо на рахунок того, в кого є шанс поїхати на зимовий збір із першою командою. Звичайно, кожен футболіст «Динамо-2» буде старатися, щоб потрапити до числа тих, кого візьме із собою Юрій Сьомін. Кращої мотивації, ніж можливість проявити себе в першій команді, просто й бути не може.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер