Андрій ГУСІН: «Порадувала хороша реалізація»

Андрій ГУСІН: «Порадувала хороша реалізація»

- Незважаючи на великий рахунок, матч не був простим для нас. Із різних причин багато гравців не могли брати участі в цьому поєдинку, що було втратою для нашої команди. Але ми згуртувалися, і я радий, що в нас сьогодні була хороша реалізація, чого не траплялося в попередніх домашніх матчах. Ми забили три красивих голи, плюс радий, що третій матч поспіль на своєму стадіоні ми граємо на нуль і не даємо суперникам серйозних можливостей для взяття воріт. Звичайно, радий і за Коркішка, який після тривалої паузи забив два м’ячі. Єдине, що нас трохи напружує, так це дискваліфікація деяких гравців, зокрема, Кушнірова перед наступним матчем із «Кримтеплицею». Крім того, Хобленко та Гемега ще в розташуванні збірної, а Мединський та Суарес, які нещодавно відновилися після травм, поки ще не в оптимальній формі, щоб витримувати весь матч.

- Було помітно, що в другому таймі атакуючий потенціал вашої команди посилився. Які корективи ви внесли у гру своїх підопічних у перерві матчу?

- Ми з хлопцями поговорили по-чоловічому. В результаті, вони краще почали рухатися, забили м’яч, який, безумовно, змінив гру. Суперник спробував підсилити тиск, випустивши кількох свіжих гравців, і на певному етапі «Буковина» була трохи активнішою, ніж ми. Але ми стримали цей невеликий натиск і, в свою чергу, самі випустили кількох людей, після чого контролювали перебіг матчу й забили ще два м'ячі.

- Ми звикли бачити Морозенка в центрі поля, а сьогодні він діяв на незвичній позиції лівого півзахисника. Чому ви дали йому таке завдання?

- Коли готуєшся до матчу, завжди розбираєш і оцінюєш гру суперника. Я переглянув три матчі «Буковини», і зробив висновок, що крайні захисники нечасто підключаються до атак. Тому в даному випадку ми нічим не ризикували. Морозенко дуже багато допомагав і в середині поля. Словом, якщо флангові захисники у суперника не дуже активні, то нам необов’язково ставити туди флангового гравця. Плюс, у нас був обмежений підбір виконавців. Як я вже сказав, одні були не в оптимальних кондиціях, інші – після травм. Головне, що Морозенко з розумінням ставиться до такої ситуації. Будь-який футболіст, опинившись у ній, має працювати в інтересах команди.

- Макаренко працював на зимових зборах із першою командою. Сьогодні він грав на полі провідну роль, виконав великий обсяг роботи. Як можете оцінити його прогрес?

- Він нормально діє, грає досить надійно. Крім того, він корисний як в організації атакуючих дій, так і під час гри в обороні. А якщо брати суху статистику, то Макаренко за матч набирає 120 і більше ТТД, роблячи 30 та більше відбирань за гру. Це говорить про те, що він не ухиляється від чорнової роботи і при цьому із задоволенням підключається до атак. Женя перед очима Сьоміна. Будемо раді, якщо він знову зверне на нього увагу й ще раз візьме його на збори. Можливо, Макаренко зможе там зачепитися. Це може статися в тому випадку, якщо він буде активним й одним із найкращих у колективі.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер