Андрій ГУСІН: «Поступово налагоджуємо гру»

Андрій ГУСІН: «Поступово налагоджуємо гру»

- Сьогодні була хороша гра. Два останні матчі ми граємо досить якісно як в атаці, так і в обороні. З одного боку ми практично не дозволяємо супернику створювати небезпеку біля наших воріт, а з іншого і самі маємо хороші можливості забити.

У сьогоднішньому поєдинку, вважаю, ми грали гостріше за гостей. Сам матч вийшов бойовим. По грі «Сталь» - один з найбільш сильних суперників для нас у нинішньому сезоні. Шкода, що в матчі, в якому ми заслуговували більшого, не зуміли забити. Але, з іншого боку, обнадіює гра, яку демонструємо. І це з урахуванням того, що у нас як і раніше формується новий колектив, ми зіграємось, поступово налагоджуємо взаєморозуміння. Засмучує те, що не забиваємо, але позитив полягає в тому, що в останніх двох матчах не пропускаємо. Для перемог потрібні голи.

- Чи встигли відновитися футболісти, які брали участь в матчах молодіжної збірної України?

- Всі приїхали в нормальному стані. Хтось мав більше часу на відновлення, а хтось - менше. Питання було хіба що тільки по Рижуку. Після розмови з ним я прийняв рішення не включати його в заявку на сьогоднішній матч. Якщо людина втомилася, то можемо дати йому можливість відпочити.

- Що скажете про гру Гемега? Хлопець старався, але забити не зумів...

- Він провів сьогодні не найкращий свій матч. Гемега - молодий хлопець, а ми завжди будемо підтримувати молодих хлопців. Вони не завжди стабільні, але якщо їм довіряти, то вони точно будуть прогресувати.

Інше питання, що в кожному матчі потрібно хоч трохи, але додавати. Якщо хлопці стараються, то ми багато чого можемо їм пробачити. У цьому плані по грі зі «Сталлю» до наших футболістів особливих претензій немає. Вони молодці, протистояли дуже сильній команді. Шкода, що забити не вдалося, але зате в обороні зіграли надійно протягом усього матчу і не дали приводу для занепокоєння.

- Здалося, що ви зробили Лухтанову зауваження за жовту картку?

- Всі картки були отримані в боротьбі. Мені подобається, коли арбітр дає командам грати і боротися. Так, були епізоди, де арбітр змушений був давати футболістам жовті картки. Але, на мою думку, мала місце просто чоловіча боротьба.

- Що скажете про якість газону?

- Поле не зовсім витримало навантаження, яке на нього випало за останні кілька днів. Ситуацію ускладнили дощі, тож в результаті газон трохи «порвали». Але сьогодні дощик його трохи полив, і м'яч почав краще по ньому «ходити». Це поле - одне з кращих в Україні, тож через пару тижнів воно відійде.

- Оцініть старт команди в сезоні?

- Оцінку я дам трохи пізніше, а поки її дає турнірна таблиця. Ми стартували з чотирьох поразок - це, звичайно, не добре. Зараз починаємо потихеньку виходити зі складної ситуації. Але ми дуже залежні від наявності якісних виконавців. Когось замінити відразу непросто. Ми вже втратили сім гравців, а, крім цього, ще йдуть переговори по кільком футболістам. Якщо ми ще й їх втратимо, то нам взагалі буде дуже важко вигравати якісь матчі. Ми лише назбирали обойму і якщо з неї повисмикувати велику кількість виконавців, то щоб знову все зібрати, знадобиться дуже багато часу.

У нас зараз деякі футболісти грають лише через брак конкуренції. От сьогодні, наприклад, ми б хотіли підсилити гру замінами, але хотілося б, щоб на поле виходили якісні футболісти, які б дійсно загострювали гру, могли забити. А поки у нас є лише один форвард - Хобленко. Ми чекаємо коли він нарешті, заб'є. Моменти у нього є в кожному матчі. Якщо нікого не втратимо, то все налагодимо. Навіть з нинішніми кадровими проблемами. Але якщо втратимо ще пару чоловік, то буде важко.

Андрій Недбайло

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер