Андрій НЕСМАЧНИЙ: «Динамівці мають нав'язати «Шахтарю» свою гру»

Андрій НЕСМАЧНИЙ: «Динамівці мають нав'язати «Шахтарю» свою гру»

Також він розповів офіційному сайту про матч проти гірників, який досі не може викреслити зі своєї пам'яті.

- Андрію, напевно ви дивилися матч «Динамо» з «Чорноморцем». Поділіться своїми враженнями від побаченого?

- До того часу, поки в «Чорноморця» були сили – вони боролися. А от коли сили почали залишати одеситів, то їм стало важкувато. Індивідуальна майстерність виконавців вирішила результат поєдинку.

- Напевно, спостерігаючи за діями киян, замислювалися і про майбутній матч із «Шахтарем»?

- Все буде залежати від головного тренера й від того, яку тактику він обере, що скаже своїм футболістам. У будь-якому випадку, гра й тактичні побудови будуть відрізнятися від тих, що були з «Чорноморцем». Кияни мають нав'язувати супернику свою гру, але в цьому матчі в «Шахтаря» є перевага в плані психології, адже на них не тисне результат. А ось для «Динамо», навпаки, мало того, що це принципова зустріч, так ще й потрібно набирати очки, щоб боротися за другу сходинку. Багато чого буде залежати й від того, як хлопці налаштувалися на цей матч.

- Які позитивні моменти ви побачили у грі «біло-синіх», які можуть принести результат як у майбутньому матчі з гірниками, так і на фінальному відрізку чемпіонату?

- Команда фізично добре підготовлена. Якщо вони нав'яжуть свою гру, не дадуть простору супернику, постійно будуть «сидіти на нозі», не дозволяючи приймати м'яча, то проблем не буде. Це показали й матчі «Шахтаря» з «Борусією» в Лізі чемпіонів. Коли футболістам не дають простору, не дозволяють думати або розбігтися, то в них виникають проблеми. У «Шахтаря» багато бразильців у складі, команда грає разом уже достатньо багато часу. У Мирчи Луческу одна й та ж схема побудови гри, тому й у цьому компоненті гості мають перевагу.

Як не гадай, а в «Динамо» були пертурбації. Новий тренер, нове бачення футболу, нові виконавці. Напевно, у цьому поєдинку в киян на перший план вийдуть фізична готовність, характер та самовіддача. За рахунок усього цього, а також командного духу, «біло-сині» можуть перемогти «Шахтар».

- Чи може тиск, який чиниться на футболістів через телебачення та пресу, позначитися на їхній грі? Адже, напевно, хлопці обізнані стосовно всіх оточуючих подій?

- Від цього не можна кудись утекти чи сховатися, щоб ніяк не впливало. Це природно. Самі футболісти чудово розуміють, чого вартий цей матч. Буде принципова гра, адже «Динамо» та «Шахтар» є непримиренними конкурентами вже впродовж тривалого часу. Конкуренція залишається й досі. До того ж результат у цьому поєдинку – хороший показник рівня команди на даний момент.

Але, як я вже казав, дуже важливим моментом є психологія. Якщо Блохін добре налаштує та підготує хлопців – проблем виникнути не має. Якщо хлопці вийдуть зібраними та впевненими у своїх силах, тим паче грають перед своїми вболівальниками, все складеться добре.

- Ви провели величезну кількість матчів проти «Шахтаря». Який із них вам запам'ятався найбільше саме за загостренням пристрастей?

- Я завжди буду пам'ятати матч на стадіоні «Динамо» в сезоні 2001/02, коли ми вигравали 2:0, але наприкінці матчу пропустили два м'ячі та зіграли 2:2. Це було ще за часів Валерія Васильовича Лобановського. У тому матчі я й гол забив. Поєдинок досі крутиться в голові. Буквально за 10 хвилин втратили таку перемогу. Стільки розчарування було... Добре грали, контролювали перебіг зустрічі, а наприкінці все це зійшло нанівець. Ось саме з того часу напруження в зустрічах «Динамо» та «Шахтаря» зростало й продовжує зростати. І не було такого, щоб матчі були однаковими. Кожен був особливим по-своєму.

- Наскільки серйозна втрата для «Шахтаря» дискваліфікованого Тейшейри?

- Я не вважаю, що бразилець є серйозною втратою та ключовою фігурою в тактичних побудовах «Шахтаря». Гадаю, Луческу знайде, ким замінити Тейшейру.

- Яким, на ваш погляд, буде ключове протистояння матчу? Можливо, Ярмоленко проти Срни?

- Це буде хорошим, серйозним протистоянням. Якщо буде грати Луїс Адріано, то можна говорити про його протистояння з Хачеріді. Вони є фігурами, за якими буде цікаво спостерігати. Хачеріді зі своїм запальним характером та Адріано – небезпечний нападник, який може зіграти несподівано. Той же Срна, якого, часом, сильно захльостують емоції. Денис Гармаш добре діє в центрі поля...

Але, напевно, більш реальним виглядає протистояння Ярмоленко-Рац. Подивимося, чи зможе Андрій нав'язати свою гру Развану, а з іншого боку подивимося на протистояння Тайво із Срною, адже хорват часто підключається до атак своєї команди. Також цікаво, чи продовжить свою гольову серію Мхітарян.

- Яка з команд перебуває у кращій фізичній формі?

- Я суджу за Лігою чемпіонів, оскільки останнім часом не доводилося бачити матчів «Шахтаря» в чемпіонаті України. У матчах із «Борусією» гірники виглядали дуже важко, і якщо вони підійдуть до матчів із «Динамо» в такому ж фізичному стані, то їм буде непросто. Але, гадаю, зараз вони вже набрали кондицій. А оскільки від матчу до матчу команди лише додають, то, вважаю, обидва колективи будуть перебувати в рівних умовах.

- Шанси 50 на 50? Або хтось із суперників все ж має перевагу?

- Свої плюси та мінуси є в кожної з команд, але переваги не має жодна з них. Так, вважаю, що шанси 50 на 50. Перемогти може як «Динамо», так і «Шахтар».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер