Андрій Несмачний: «Кожен працював над своїми недоліками»

Андрій Несмачний: «Кожен працював над своїми недоліками»

Захисник «Динамо» Андрій Несмачний у команді вже більше 10 років, що дає право зарахувати його до ветеранів команди. В інтерв'ю кореспонденту офіційного сайту і телевізійній службі «Динамо Київ ТБ» Андрій розповів про те, як пройшли збори, а також поділився своєю думкою про нинішній стан справ у «Динамо».

- Як в цілому пройшли учбово-тренувальні збори для футболістів?

- Збори пройшли плідно. Тренери запропонували нам так звані розумні тренування, орієнтовані більше на техніку, тактичну роботу. Саме це й потрібно для сучасного футболу.

- Ти особисто задоволений тією формою, яку вдалося набрати за ці два тижні?

- Якщо говорити тільки про себе, то так. Я відчуваю, що вдалося набрати ту функціональну готовність, яка повинна мені допомогти впродовж першого кола майбутнього чемпіонату.

- Якщо враховувати ті контрольні матчі, які «Динамо» провело на зборах, наскільки команда готова до сезону?

- Якщо брати в цілому, то ми провели непогано всі матчі і впоралися із своїм завданням. Звичайно, були помилки, недопрацьовані моменти, але без цього, як говориться, не можна. Людині властиво помилятися. Проте, гадаю, тренерський штаб залишився задоволений міжсезонними зборами.

- Що дали ці збори в професійному плані?

- Крім того, що ми добре підготувалися в цілому, також вдалося попрацювати і в індивідуальному плані. Оскільки нам приділявся час для індивідуальної роботи, кожен футболіст працював над своїми недоліками, які, поза сумнівом, є в кожного спортсмена.

- Що з'явилося нового в тренуваннях? Збоку здалося, що тренери стали робити більший акцент на тактичних заняттях…

- Так, ми стали більше працювати над тактикою, більше контролювати м'яча. Раніше як було: якщо ми граємо на одному фланзі, то ми йдемо вже до кінця, незважаючи на те, що часто м'яч втрачався, й атаки залишалися незавершеними. Зараз же ми стали грати в розумніший і змістовніший футбол, в один-два дотики, з використанням обох флангів.

- З приходом Юрія Павловича команда стала грати в лінію, як це давно застосовується в провідних європейських чемпіонатах. Вже встигли звикнути до нововведення?

- Так, з тієї миті, як Юрій Сьомін прийшов до команди, ми багато часу приділяємо відпрацюванню цієї тактики – четверо захисників весь час взаємозамінюють і страхують один одного. Не можна сказати, що зараз ми із закритими очима можемо зіграти в обороні, але цей компонент у нас вже відпрацьований достатньо добре.

- Серед захисників ти знаходишся в команді довше за всіх. У зв'язку з цим чи не лягає на тебе підвищена відповідальність?

- Звичайно, велика відповідальність завжди лягає на досвідчених футболістів. Також ми маємо допомагати тим хлопцям, які тільки прийшли в команду, швидше влитися в колектив. Від досвідчених гравців багато чого залежить, що зобов'язує нас старанніше працювати і давати приклад молодим – як у грі, так і за межами футбольного поля.

- Зараз в команді багато молодих гравців. Це плюс або мінус для “Динамо”?

- Я гадаю, що плюс. Завжди необхідно вливати нові свіжі сили, тим паче в нас є достатньо перспективних хлопців, та ще й українців.

- Більше за всіх серед гравців «Динамо» ти спілкуєшся із Віталієм Мандзюком. Як поставився до оренди Віталія в «Арсенал»?

- Ми розмовляли на цю тему із Віталіком. Він, загалом, не проти оренди в «Арсенал», тим паче він може виграти в професійному плані. Якщо тренер бачить Віталіка в основному складі, то, звичайно, постійна ігрова практика у вищій лізі не зможе зрівнятися з періодичними появами за «Динамо» і матчами за дублюючий склад. Команда базується також у Києві, він перебуватиме на очах у тренерів «Динамо» і збірної України. Для Віталіка це буде швидше за все кроком уперед.

- А в тебе настрій бойовий перед стартом нового сезону?

- Звичайно. Зараз головне завдання для нас – підійти в оптимальному стані до старту сезону. Попереду у нас відбіркові матчі Ліги чемпіонів, боротьба в чемпіонаті за золоті нагороди, тому розслаблятися не доведеться.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер