ДУМКА ЕКСПЕРТА. Андрій НЕСМАЧНИЙ: «Кияни – фаворити»

ДУМКА ЕКСПЕРТА. Андрій НЕСМАЧНИЙ: «Кияни – фаворити»

- До поєдинку Ліги чемпіонів, впевнений, всі футболісти киян підійдуть в гарному настрої. По-своєму вольова перемога над «Зорею», впевнений, додала впевненості як команді, так і головному тренеру. Всі гравці чудово розуміють, наскільки важливий поєдинок із загребським «Динамо». І якщо перед колективом стоїть мета пробитися в плей-офф Ліги чемпіонів, то необхідно завойовувати три очки. Кияни - фаворити даного протистояння. Сподіваюся, під керівництвом Олега Володимировича футболісти здобудуть настільки важливі три пункти.

- Коли можна буде говорити про те, що вересневі невдачі вже позаду?

- Необхідно почекати. На сьогоднішній момент не можна робити якісь висновки. Важливо дати тренерському штабу час, щоб внести корективи і виправити помилки, щоб вивести команду з кризи, в якій вона опинилася. Скільки чекати? Для початку потрібно матчів п'ять-шість.

- За час своєї професійної кар'єри ви встигли попрацювати з безліччю тренерів. Скільки часу необхідно новому спеціалісту, щоб перебудувати гру команди «під себе»?

- Дуже важливі тренувальні збори. Попереду - зима. У Олега Блохіна буде достатньо часу, щоб перебудувати команду, награти нову тактику. Кожен по-своєму бачить сучасний футбол. Вважаю, що за період зимових зборів цілком реально створити або зробити щось нове.

- Це означає, що «команду Блохіна» ми побачимо вже навесні?

- Так! На сьогоднішній момент дуже складно щось так кардинально поміняти. Мало часу минуло. Йде чемпіонат. Команда підготовлена ​​так, як вона підготовлена, адже фундамент закладався раніше. Вважаю, зараз Олег Володимирович просто внесе незначні корективи і на цьому багажі доведе до кінця осінню частину сезону.

- Що скажете про загребське «Динамо»?

- Хорвати - не найпростіший суперник. Я дивився їхній матч із «Порту» в першому раунді групового турніру Ліги чемпіонів. Вони виглядали дуже пристойно, хоча у них є і проблеми і в обороні, і з дисципліною. Коли загребці програвали по ходу зустрічі з рахунком 0:2, то вони, звісно, розкрилися, спробували зіграти у відкритий футбол. З цієї причини у команди стали виникати великі розриви між обороною і атакою. Що стосується кадрів, то є ряд молодих кваліфікованих виконавців, особливо в атаці, які можуть створити суперникові чимало проблем. Але я впевнений, що тренерський штаб киян детально вивчив майбутнього суперника, виділив сильні і слабкі сторони, правильно розставив акценти.

- У загребському «Динамо» багато молодих виконавців, які виступають пліч-о-пліч з досвідченими гравцями. У нинішньому сезоні кияни зустрічалися на європейській арені зі схожою командою - «Фейєноордом», де також зібраний ряд молодих і перспективних футболістів...

- Команди, все ж, різні. До того ж в той час «Динамо» демонструвало гру, яка серйозно відрізняється навіть від нинішньої. Звичайно, суміш молодості та досвіду - штука, яка будь-якій команді у всі часи могла і зможе створити чимало проблем. Хорвати будуть прагнути довести, що вони - професіонали. Всі вони розуміють, що успішний виступ у Лізі чемпіонів є реальним шансом в майбутньому поповнити хороші клуби з Європи. А ми ж з вами знаємо, як багато гравців екстра-класу дають в Європу хорватські команди. Вважаю, краще грати з іменитими суперниками.

- Ризикнете спрогнозувати рахунок матчу?

- Всі ми сподіваємось на перемогу київського «Динамо». Сподіваюся, так і станеться.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер