Андрій Несмачний: «Зосереджуся на виступах за клуб»

Андрій Несмачний: «Зосереджуся на виступах за клуб»

У вівторок було оголошено список футболістів, яких головний тренер збірної України Олексій Михайличенко викликав для підготовки до відбіркового матчу Кубка світу-2010 проти збірної Англії. Серед запрошених виконавців не виявилося захисника «Динамо» Андрія Несмачного. Футболіст ухвалив рішення припинити виступи за національну збірну, про що заздалегідь попередив головного тренера.

- Це моє особисте рішення, я сам попросив про це Михайличенка, - розповів Андрій. - Поговорити з тренерським штабом планував давно, щоб уникнути недомовок і образ. Олексія Михайличенко знаю багато років, під його керівництвом грав у «Динамо», в нас склалися хороші стосунки. Ніяких образ на його адресу немає і ніколи не виникало. Я ухвалив рішення, що потрібно більше уваги приділяти своїй сім’ї. Футболісти дуже багато часу проводять в роз’їздах і на базі. А я хотів би зосередитися на вихованні дитини, приділити більше часу дружині і своїм духовним потребам. Для того, щоб спортсмену бути добре фізично підготовленим, потрібно щодня тренуватися. Те ж саме стосується і духовного здоров’я. Тому я ухвалив рішення завершити виступи за збірну. Ми поговорили з Олексієм Михайличенком, подякували один одному за разом виконану роботу.

- Це остаточне рішення?

- Так. Олексій Олександрович пропонував дати час подумати, але я пояснив йому, що це рішення ухвалив не цього дня, а роздумував над ним тривалий час. Це зважений і обдуманий вчинок.

- Збоку тренера збірної чи керівництва федерації була зроблена спроба змінити твоє рішення?

- Тренери сказали, що не хочуть, щоб я залишав збірну, оскільки мій досвід ще стане в нагоді команді. Вдячний їм за довіру. Але я зважено до всього ставлюся і зараз хочу зосередитися на виступах за клуб.

 

* * *

Нагадаємо, що Несмачний дебютував у збірній України 26 квітня 2000 року в товариському матчі проти національної команди Болгарії. Останню гру в «жовто-синій» футболці захисник провів 10-го лютого 2009-го року проти Словаччини. Всього у складі головної команди країни Несмачний зіграв 67 матчів. Головним досягненням футболіста за дев’ять років кар’єри в збірній став вихід до чвертьфіналу Кубка світу 2006-го року.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер