Андрій Сахневич: «Ще кілька кроків і ми у плей-оф!»

Після того, як молодіжна збірна України (U-21) здобула важливу перемогу над Бельгією на виїзді, шанси нашої команди на вихід до наступного кваліфікаційного раунду помітно збільшилися. Свій внесок до загального успіху зробили й динамівці, зокрема захисник Андрій Сахневич, який провів на полі весь матч. З Андрієм ми й обговорили перипетії нещодавнього поєдинку.

- Андрію, зараз, коли емоції вже вляглися, з яким настроєм згадуєш поєдинок у Бельгії?


- Звичайно, із хорошим! Ми здобули позитивний результат, усі задоволені. Ми їхали до Бельгії тільки за перемогою і виконали поставлене завдання. Все чудово!

- Із перших хвилин наша збірна грала другим номером, переважно обороняючись. Такими були задум та установка тренера?

- Ні, тренер не казав нам оборонятися, навпаки, ми мали йти вперед. У попередніх матчах ми дуже довго розгойдувалися в першому таймі, та й поєдинок із бельгійцями не став виключенням. Господарі з перших хвилин заволоділи перевагою, і в перші 15 хвилин нам справді було дуже важко. Але потім все стало на свої місця, і ми контролювали хід гри.

- До матчу в України та Бельгії була рівна кількість очок. Для господарів гра була не менш принциповою?

- Так. Усі усвідомлювали важливість результату, тому й суперник вийшов на гру, як на битву. Тренер нас також налаштовував серйозно. Останні сім днів ми цілеспрямовано готувалися і думали тільки про цей поєдинок, знаючи, що він справді буде вирішальним у боротьбі за вихід до плей-оф.

- Незважаючи на те, що бельгійці більше володіли м’ячем, ви спромоглися забити два голи. Тактика гри на контратаках виправдала себе?

- Так. Перший м’яч ми забили після стандарту, що цілком нормально, а другий на контратаці: перевели м’яча зліва направо, Пашаєв подав, а Голодюк опинився в потрібному місці. У першому таймі більше моментів, звичайно, було у бельгійців, але після перерви вони мало що створили біля наших воріт. Вважаю, ми перемогли заслужено.

- Тобі довелося грати на не зовсім звичній позиції – не справа, а зліва в захисті. Швидко пристосувався?

- Що справа, що зліва у крайніх захисників функції одні й ті ж самі. Але я грав на новій позиції вперше, тому спочатку було незвично, але потім пристосувався. Для мене головне, що тренер довірив мені місце у стартовому складі.

- З перших хвилин із динамівців вийшли на поле тільки ви із Кравцем. Не почував себе самотньо?

- Ні, я ніколи не звертаю уваги на те, хто з якого клубу. Коли ми в збірній – ми одна команда. У нас дуже дружній колектив, в якому всі рівні. Ми давно один одного знаємо і по збірній, і в матчах чемпіонату зустрічаємося, тому взаєморозуміння вже налагодилося. І в Бельгії ми також вийшли на поле як одне ціле. Гадаю, це також вплинуло на результат.

- Здалося, що бельгійці помітно перевершували наших хлопців у зрості. Проти кого було найважче особисто тобі?


- Так, є там один нападник Лукаку 1993 року народження, який виокремлювався габаритами. Коли ми переглядали ігри бельгійців, помітили, що він добре грає на другому поверсі, корпусом, та й швидкісні дані у нього хороші. У нас було завдання не дозволити йому проявити свої найкращі якості, і, гадаю, наші центральні захисники впоралися на «відмінно».

- Наша збірна вийшла на чисте перше місце в групі. Тепер шанси на потрапляння до наступного раунду кваліфікації помітно збільшилися?

- Звичайно. Ця перемога була для нас дуже важливою, тепер залишилося зробити ще кілька кроків, і будемо у плей-оф.

- Тепер будемо сподіватися на те, що французи втратять очки?

- Так. Наскільки я знаю, вони 17-го листопада грають із Словенією. Але також не варто забувати про те, що в них дуже важлива остання гра з нами, а ще вони вдома приймають бельгійців. Гадаю, останні дадуть бій господарям, і кілька очок французи все ж таки втратять. Хочеться сподіватися, що Україна посяде у групі перше місце.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер