Андрій Сахневич: «На кожному тренуванні здобував щось нове»

Андрій Сахневич: «На кожному тренуванні здобував щось нове»

Останнім часом в молодіжній команді «Динамо» швидко прогресує захисник Андрій Сахневич. Його неодноразово залучали до тренувань із першою командою, а в січні Андрій вперше вирушив на збір у складі колективу Юрія Сьоміна.

- Андрій, які відчуття від двох тижнів роботи в Іспанії?

- Вражень, звичайно, дуже багато. Ми добре попрацювали на цьому зборі, нас забезпечили важкими фізичними навантаженнями. Щодня була ранкова зарядка і два повноцінних тренування. На кожному з них здобував щось нове для себе, адже працював разом із справжніми професіоналами.

- З навантаженнями впорався?

- Так, але останні три дні не тренувався, оскільки отримав невелике ушкодження - запалилася надколінна зв'язка. Зараз лікуюся в Києві. Сподіваюся, максимум за тиждень розпочну тренуватися в загальній групі.

- В чому різниця між зборами в першій і другій командах?

- Вона велика. В Юрія Сьоміна все по-іншому: і ставлення, і швидкості. Потрібно значно швидше ухвалювати рішення, грати в один-два дотики.

- Як тобі працювалося з Юрієм Сьоміним, він відзначав тебе в тренувальному процесі?

- Оскільки за амплуа я захисник, зі мною переважно працювали Олег Лужний та Валерій Зуєв. Вони більше уваги звертали на тактику, техніку, вибір позиції. Також були загальні заняття. Одним словом, працювалося добре.

- Тренери більше хвалили, чи вказували на недоліки?

- Для мене краще, щоб вони вказували на помилки. Щоб робити необхідні висновки.

- Вийшовши в другому таймі проти «Вікінга», вдалося налагодити взаємозв'язок із партнерами?

- Так, це була не перша гра. На тренуваннях, особливо вечірніх, ми багато грали, розділившись на дві команди. Та й раніше я знав майже всіх партнерів, тому проблем не виникло.

- З ким жив у готелі?

- З Андрієм Ярмоленком. Спілкувався не тільки з молодими гравцями. Колектив у команді хороший, атмосфера чудова. Добре ладнали з іноземцями: Діакате, Бангура. Одним словом, всі один одному допомагали, підтримували.

- Зараз ти знову в молодіжній команді…

- Поки так. Але оскільки мене викликали до молодіжної збірної, 7-го лютого вирушаю до Туреччини, де наша команда проведе два товариських матчі. А потім приєднаюся до молодіжного складу, який тренується на Кіпрі.

- До «молодіжки» тебе викликали вперше. Новина стала несподіваною?

- Звичайно. Було дуже приємно, коли до мене в номер зайшов Резо Чохонелідзе і повідомив про запрошення до команди Павла Яковенка. Буду радий проявити себе з найкращого боку. Нехай це тільки товариський матч, але коли захищаєш кольори своєї збірної, нехай то юнацька, молодіжна чи національна, кожна гра в жовто-синій футболці наче вирішальна.

- В якому режимі зараз готуєшся до сезону?

- Поки виконую індивідуальну програму, а команда проводить товариський матч. Гадаю, днями почну тренуватися.

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер