Андрій Шевченко: «Було важко відкрити рахунок»

Андрій Шевченко: «Було важко відкрити рахунок»

Капітан «Динамо» Андрій Шевченко в нинішньому сезоні відзначається в кожному матчі. Поєдинок із донецьким «Металургом» не став виключенням. Гол нападника на 58-й хвилині став єдиним у матчі і приніс перемогу динамівцям:

- Безумовно, спека відчувалася, але якби ми сьогодні грали о шостій вечора, було б ще гірше. У Києві, напевно, вже давно такої температури не було.

- Рахунок 1:0 тримав у напрузі до останніх хвилин?

- Було дуже важко, все ж таки, наша команда напередодні зіграла дуже важливий матч у відборі Ліги чемпіонів. У нас був важкий переліт і мало часу для відновлення. Тому, звичайно, позначилася втома. Потрібно віддати належне донецькому «Металургу», це команда, яка грає у футбол, намагається тримати м’яча, атакує. Одним словом, проти нас сьогодні грав непростий суперник. Було важко відкрити рахунок, але ми це зробили. Наприкінці зустрічі зіграли тактично дуже правильно, намагаючись утримати рахунок.

- У першому таймі «Динамо» забити не вдалося. Які корективи вніс Газзаєв по перерві?


- Сталася невелика заміна – тренер перевів мене на лівий фланг і попросив трохи точніше грати в атаці. Гадаю, якби ми використали всі моменти, які в нас були, рахунок був би зовсім іншим. Але трохи бракувало влучності в завершальній стадії, під час останнього пасу. Напевно, позначилася втома. Але, враховуючи рівень суперника, гадаю, рахунок по грі.

- Зараз у динамівців насичений графік – через кожні три дні матчі чемпіонату, збірної і Ліги чемпіонів. Впораєтеся?

- Ми просто зобов’язані впоратися! На серпень справді припало багато важливих ігор, тому від кожного футболіста потрібна стовідсоткова концентрація і віддача. Якщо зіграємо всі матчі вдало, вийде цікавий сезон.

- Єврокубковий жереб у вигляді голландського «Аякса» вважаєте вдалим?

- Усі суперники доволі сильні. Для мене не було великої різниці, попався б нам «Тоттенхем» чи будь-яка інша команда. Перед «Динамо» стоїть конкретне завдання – вийти до групового етапу Ліги чемпіонів. Ми маємо все для цього зробити.

- Засмутилися, що збірна Голландії приїде до України не основним складом?


- Ми маємо грати з будь-яким суперником. Таке рішення тренера, який вирішує, кого він хоче подивитися у справі, кому дати пограти. Усі футболісти зобов’язані приїжджати до збірної з величезним бажанням.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер