Андрій Шевченко: «Дніпро» додав у класі»

Андрій Шевченко: «Дніпро» додав у класі»

Капітан «Динамо» Андрій Шевченко був одним із найкращих на полі в неділю ввечері. Міг Андрій стати і справжнім героєм, якби забив на останній хвилині гол зі штрафного.

- «Дніпро» дуже правильно збудував оборону, завдяки чому зміг повезти з Києва одне очко. В цілому, гра вийшла цікавою, бойовою, ніхто не хотів поступатися.

- Навіть партнери по збірній Русол і Калініченко не робили послаблень, йдучи в жорсткі зіткнення?

- Футбол – жорстка гра. «Дніпро» додав і в класі, і в турнірних показниках. З цією командою завжди непрості матчі.

- Вас не турбує, що матч напередодні гри з «Аяксом» вийшов таким виснажливим?

- У будь-якому випадку, в Амстердамі на нас чекає важкий матч. Будемо сподіватися, що він складеться для нас дуже добре. Це найголовніше.

- Можливо, потрібно буде зіграти так, як сьогодні в Києві зіграв «Дніпро»?

- Безперечно, ми будемо показувати принципову гру. На жодній з ділянок поля не будемо поступатися супернику. Це, сподіваюся, і буде ключем до успіху.

- Останнім часом ви виконуєте всі штрафні...

- Не всі. Є «мої» точки, з яких я намагаюся пробивати. Сьогодні кілька штрафних вийшли непоганими.

- Особливо останній...

- Так, але, на жаль, м’яч не залетів до воріт . Трохи не вистачило везіння.

- А чого ще?

- Успіху. Особливо в останні п’ять-сім хвилин матчу, коли в нас вийшли гострі атаки, цікаві моменти. Якби було трохи більше везіння, і, гадаю, м’яча ми би забили.

- Андре вже зігрався з командою?

- Він лише четвертий день у нас, йому потрібен час на адаптацію. Але хлопець старається. Сьогодні непогано провів перший тайм, чіплявся за м’ячі. Отже оцінити його гру можна лише позитивно.

- Як прокоментуєте рішення Маркевича про відставку з посади головного тренера збірної України?

- Чесно кажучи, я засмучений. Із Маркевичем склалися по-людськи дуже хороші, теплі стосунки. Як тренер він добре розпочав роботу в збірній: три перемоги, одна нічия. Команда за нього заграла по-іншому. Отже мені, як гравцю збірної України, дуже шкода, що Мирон Богданович прийняв таке рішення. Але він зробив цей крок, і обговорювати його я не буду.

- ФФУ поки не прийняла відставку Маркевича. Як гадаєте, є можливість зробити крок назад?

- Не знаю. Це питання не до мене, а до керівництва ФФУ. Про цю новину я дізнався точно так, як і всі інші.

- Гравці «Металіста» збираються на знак солідарності з Маркевичем також відмовитися від виступу за збірну України...

- Я це не буду коментувати. Не треба плутати збірну і клуб. Хтось хоче грати, хтось – не хоче. Це залежить від бажання кожного. Не вважаю за правильне коментувати чиїсь рішення. Напевно, у хлопців була причина, яка – я не знаю. У будь-якому випадку, хочу побажати Мирону Богдановичу успіхів у роботі на посаді головного тренера «Металіста». Але, повторюся, мені як гравцю і капітану збірної дуже шкода, що він прийняв рішення піти з національної команди.

- Збірній буде важко без гравців «Металіста»?

- Ще нічого остаточно не відомо. Будуть хлопці грати, чи ні – ніхто не знає. Отже залишимо ці розмови.

- Судячи з усього, виконувати обов’язки головного тренера збірної України в найближчих матчах буде Юрій Калитвинцев. Як гадаєте, йому вистачить харизми й авторитету, щоб керувати національною командою?

- Звичайно! Юра з Мироном Богдановичем разом працював, раніше очолював юніорську збірну. Не знаю, кому ФФУ довірить посаду головного тренера збірної, але в Юри Калитвинцева з Мироном Маркевичем вийшов чудовий тандем. Ми дуже добре сприймали цих фахівців.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер